Hoofdinhoud

Emissieloze bouwplaats

Wij zetten ons in voor
bouwen zonder uitstoot

Iedereen weet het: de bouw moet duurzamer. Een bouwplaats zonder schadelijke uitstoot is de stip op de horizon. En dus werken we naar een emissieloze bouwplaats vanaf 2030. Ploegam omarmt deze ambitie van de sector, maar voor onszelf leggen wij de lat een stukje hoger.   

Wij zijn in 2025 in staat om onze projecten volledig emissieloos uit te voeren. Daarvoor elektrificeren we de komende jaren ons machinepark en investeren we in de aanleg van passende laadinfrastructuur. Met onze duurzame ambities lopen we voorop in Nederland. Dat doen we niet omdat het ‘mooi staat’, maar omdat het ons, de bouwsector en onze mensen toekomst biedt. We sorteren hiermee voor op de richting die de markt uiteindelijk op gaat; we volgen niet, maar starten zelf met veranderen. Zo creëren we werkgelegenheid en zorgen we niet alleen voor een betere planeet, maar ook voor continuïteit en baanzekerheid voor onze medewerkers.  


We realiseren onze ambities dankzij onze vakmensen. Want zij moeten zich nieuwe kennis eigen maken over elektrificeren, accu’s, vermogens, noem maar op. We hebben nieuwe kennis nodig, andere vaardigheden en een vernieuwde kijk op projecten. Het is een prachtige ontwikkeling, die ons bedrijf verrijkt. We bouwen nu samen aan het emissieloze Ploegam. Meedoen? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe we samen de ontwikkeling versnellen.  

Op deze bouwplaatsen werken we al gedeeltelijk of geheel emissieloos:

Bekijk alle projecten

Elektrificatie: een vak apart 

Machines elektrificeren, laadinfrastructuur aanleggen en accuboxen bouwen: het is een vak apart. En bovendien een vak dat voor bijna iedereen nieuw is. Toch hebben onze vakmensen het voor elkaar. Ze weten alles van stekkers en aansluitingen, van zonnepanelen en windbomen. En weten ze het nog niet, dan zoeken ze het samen uit. Dat is PloegamPower!  

 

Onze expertise: elektrificatie

Voorkant van een blauwe elektrische Ploegam vrachtwagen aan het opladen op laadplein
Man met veiligheidshesje bij accuboxen met de giek van een blauwe kraan op de achtergrond

Onze duurzame ambities 


Bij Ploegam staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Emissieloos bouwen is daar een onderdeel van, maar duurzaamheid betekent voor ons veel meer. Benieuwd wat we doen om duurzaam te bouwen voor de toekomst?  

 

Duurzaamheid

Het laatste nieuws over de emissieloze bouwplaats

Bekijk al het nieuws