Duurzaamheid

Dagelijks werken wij aan het mooier, veiliger en duurzamer maken van Nederland. Dat doen we door integrale projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw te ontwikkelen en uit te voeren. Deze projecten richten we zodanig in dat zowel de gebruikers als de omgeving en de natuur er nu en in de toekomst beter van worden.


Het duurzaam aanpakken van projecten is onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – de MVO-aanpak. Een aanpak waarmee we bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van onze medewerkers, stakeholders, de omgeving en het milieu.


Wat betekent dit nu concreet?

We werken nauwgezet volgens de laatste milieuwet- en regelgeving, informeren en trainen onze medewerkers over veiligheidsvraagstukken en zoeken voortdurend naar milieuvriendelijkere werkwijzen. Wij voeren een actief beleid, maar realiseren dat we nog stappen moeten zetten. Ons KAM-team investeert daarom continu in kennis en vertaalt dit naar praktische processen die op het werk goed kunnen worden nageleefd.


Ketenverantwoordelijk

Ploegam neemt de verantwoordelijkheid in de keten. Leveranciers en (onder-)aannemers dienen zich te conformeren aan het beleid van Ploegam. Zo werken we samen aan het verder verduurzamen van de gehele keten.


Meedoen?

Heeft u een initiatief of idee en zoekt u naar een gemotiveerde partij om mee samen te werken? Wij staan open voor nieuwe ideeën of initiatieven. Stuur ons vrijblijvend een e-mail voor meer informatie. 


Rapportages


Ploegam rapporteert en communiceert zowel intern als extern het energiebeleid, CO2-footprint en kwantitatieve reductiedoelstellingen.

Bent u nieuwsgierig naar onze ketenanalyses, rapportages van materiële emissies of deelnames aan sector-/keteninitiatieven, neem dan eens een kijkje op de website van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen). Voor alle CO2-gerelateerde rapportages klikt u hier.

Annemarie Carlucci
KAM-coördinator
Contact >

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief