Duurzaamheid

Dagelijks werken wij aan een groot aantal projecten in Nederland. We leggen wegen aan, bouwen bruggen, versterken dijken en ontwikkelen watersportgebieden. Binnen al onze projecten besteden wij aandacht aan de duurzame ontwikkeling van de drie P’s: People, Planet en Profit. Wij zijn 'blauw met een groen randje'. 

 

'Blauw met een groen randje'

Wij willen Nederland op een verantwoorde manier veiliger en mooier te maken. Daarom commiteren wij ons aan de eisen van de CO2-prestatieladder, leggen onszelf doelstellingen op ten aanzien van CO2 uitstoot en zijn aangesloten bij de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Wil je meer weten over de Green Deal? Kijk dan op de website van Duurzaam GWW


Duurzaam ontwikkelen van de 3 P’s: People, Planet, Profit

Bewust werken aan duurzaamheid betekent - voor én tijdens het werk - goed nadenken over hoe we omgaan met onze mensen, het materieel, de omgeving en hoe we resultaat behalen. We doen dat enerzijds door te werken volgens de milieuwet- en regelgeving en anderzijds door oog te hebben voor onze medewerkers. Gaan ze met plezier aan het werk, doen ze wat ze leuk vinden en werken ze op een fijne, open manier samen met opdrachtgevers? We helpen ze door ze te trainen op het vlak van veiligheid, milieuvriendelijk werken en samenwerken. Het zorgt ervoor dat opdrachtgevers onze aanpak waarderen en ons stimuleren elke dag nog beter ons best te doen.


Hoe geven we invulling aan duurzaamheid?

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze. We focussen op de duurzame ontwikkelingen van de drie P’s: People, Planet, Profit. We innoveren ons materieel; euro 5/6-motoren en testen met blauwe diesel. Wij kiezen een duurzame uitvoering, waarbij we ons richten op het verminderen van transportbewegingen en toepassing van duurzame techniek zoals zand- of grindkolommen en dijken van gebiedseigen klei. Ook passen we zoveel mogelijk duurzame materialen toe (gerecycled -, biologisch afbreekbaar – en natuurlijk materiaal). Als projectorganisatie willen we gebieden ontwikkelen die de veiligheid van de bewoners waarborgen, de leefbaarheid stimuleren en waar ruimte is voor flora en fauna.


Daarnaast gaan we steeds vaker duurzame samenwerkingen aan met opdrachtgevers. Denk aan een bouwteam waarin we op transparante wijze samen met de opdrachtgever tot resultaat komen. De open houding van de opdrachtgever en -nemer voegt een nieuwe dimensie toe aan een project en stimuleert het écht samen werken aan duurzame oplossingen op projectniveau.  


Ploegam werkt actief aan duurzaamheid op de werkplek en op de projectlocatie. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat we nog stappen moeten zetten. Ons KAM-team investeert daarom continu in kennis en vertaalt dit naar praktische processen die op het werk goed kunnen worden nageleefd.


Ketenverantwoordelijk

Ploegam neemt de verantwoordelijkheid in de keten. Leveranciers en (onder-)aannemers dienen zich te conformeren aan het beleid van Ploegam. Zo werken we samen aan het verder verduurzamen van de gehele keten.


Meedoen?

Heb je een initiatief of idee en zoek je naar een gemotiveerde partij om mee samen te werken? Wij staan open voor nieuwe ideeën of initiatieven. Stuur ons vrijblijvend een e-mail voor meer informatie. 


Rapportages

Ploegam rapporteert en communiceert zowel intern als extern het energiebeleid, CO2-footprint en kwantitatieve reductiedoelstellingen.

Ben je nieuwsgierig naar onze ketenanalyses, rapportages van materiële emissies of deelnames aan sector-/keteninitiatieven, neem dan eens een kijkje op de website van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen). Voor alle CO2-gerelateerde rapportages klik je hier.

Annemarie Carlucci
KAM-co÷rdinator
Contact >

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief