Duurzaamheid

Wij werken dagelijks op een duurzame manier aan het mooier en veiliger maken van Nederland. We leggen wegen aan, bouwen bruggen, versterken dijken en ontwikkelen watersportgebieden. Binnen al onze projecten besteden wij aandacht aan de duurzame ontwikkeling en uitvoering.  

 

Duurzaam ontwikkelen en uitvoeren

Wij willen Nederland op een verantwoorde manier veiliger en mooier te maken. Daarom committeren wij ons aan de eisen van de CO2-prestatieladder, leggen onszelf doelstellingen op ten aanzien van CO2-uitstoot en zijn aangesloten bij de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Wil je meer weten over de Green Deal? Kijk dan op de website van Duurzaam GWW


Bewust werken aan duurzaamheid betekent - voor én tijdens het werk - goed nadenken over hoe we omgaan met onze mensen, het materieel, de omgeving en hoe we resultaat behalen. We doen dat enerzijds door te werken volgens de milieuwet- en regelgeving en anderzijds door oog te hebben voor onze medewerkers. Gaan ze met plezier aan het werk, doen ze wat ze leuk vinden en werken ze op een fijne, open manier samen met opdrachtgevers? We helpen ze door ze te trainen op het vlak van veiligheid, milieuvriendelijk werken en samenwerken. Het zorgt ervoor dat opdrachtgevers onze aanpak waarderen en ons stimuleren elke dag nog beter ons best te doen.

 

Via innovatie naar duurzaamheid

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze. We innoveren ons materieel; ontwikkelen elektrische machines, bestaand materieel heeft euro 5/6-motoren en testen met blauwe diesel. Wij kiezen een duurzame uitvoering, waarbij we ons richten op het verminderen van transportbewegingen en toepassing van duurzame techniek zoals zand- of grindkolommen en dijken van gebiedseigen klei. Ook passen we zoveel mogelijk duurzame materialen toe (gerecycled -, biologisch afbreekbaar en natuurlijk materiaal). Als projectorganisatie willen we gebieden ontwikkelen die de veiligheid van de bewoners waarborgen, de leefbaarheid stimuleren en waar ruimte is voor flora en fauna.

 

Daarnaast gaan we steeds vaker duurzame samenwerkingen aan met opdrachtgevers. Denk aan een bouwteam waarin we op transparante wijze samen met de opdrachtgever tot resultaat komen. De open houding van de opdrachtgever en -nemer voegt een nieuwe dimensie toe aan een project en stimuleert het écht samen werken aan duurzame oplossingen op projectniveau.  

 

Ploegam werkt actief aan duurzaamheid op de werkplek en op de projectlocatie. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat we nog stappen moeten zetten. Ons KAM-team investeert daarom continu in kennis en vertaalt dit naar praktische processen die op het werk goed kunnen worden nageleefd.

Ketenverantwoordelijk

Ploegam neemt de verantwoordelijkheid in de keten. Leveranciers en (onder-)aannemers dienen zich te conformeren aan het beleid van Ploegam. Zo werken we samen aan het verder verduurzamen van de gehele keten.

 

Meedoen?

Heb je een initiatief of innovatie en zoek je naar een gemotiveerde partij om mee samen te werken? Wij staan open voor nieuwe ideeën of initiatieven.

Stuur ons vrijblijvend een e-mail voor meer informatie. 

Rapportages

Ploegam rapporteert en communiceert zowel intern als extern het energiebeleid, CO2-footprint en kwantitatieve reductiedoelstellingen.

Ben je nieuwsgierig naar onze ketenanalyses, rapportages van materiële emissies of deelnames aan sector-/keteninitiatieven, neem dan eens een kijkje op de website van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen). Voor alle CO2-gerelateerde rapportages klik je hier.

Chris Ploegmakers
Chris Ploegmakers
Directeur
Contact >
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief