Hoofdinhoud

Elektrificatie

Bouwen aan een duurzame toekomst

Onze missie: Nederland op een duurzame manier mooier en veiliger maken. Dat dit niet alleen mooie woorden zijn, bewijzen we dagelijks. Vijf jaar geleden wilden we aan de slag met elektrisch materieel. Maar dat was niet beschikbaar. We namen het initiatief om zelf elektrische GWW-machines te ontwikkelen en bouwen. Inmiddels zijn we een aantal generaties machines verder, en behoren onze machines tot de best presterende in de branche. 

Mede hierdoor beschikken wij over het grootste elektrische machinepark met zwaar bouwmaterieel van Nederland (en misschien wel van de wereld). Een machinepark dat jaarlijks groeit, om te voldoen aan de grote vraag naar emissieloos uitvoeren van projecten.

 

Laadinfrastructuur 

Met de groeiende beschikbaarheid van elektrische machines, neemt ook de vraag naar laadinfrastructuur toe. Wij werken intensief samen met partners om de uitdagingen zoals netcongestie en het laden op afgelegen locaties aan te gaan. We bouwen snellaadpleinen – bij WattHub in Geldermalsen en op ons eigen parkeerterrein in Oss – en ontwikkelen universele accuboxen. Samen met partners laden we op met biogasaggregaten en hydraulische powerunits. Per project bekijken we de mogelijkheden en zoeken we naar de meest efficiënte en effectieve oplossing.  

 

Wat doen we? 

  • Elektrificeren van grondverzetmaterieel 
  • Ontwikkelen van verwisselbare accupakketten 
  • Laadinfrastructuur bouwen 
  • Kennis opbouwen en delen over elektrificatie 
  • Opdrachtgevers adviseren over emissieloos aanbesteden 
Man met oranje veiligheidsjas bij blauwe elektrische kraan

Werken bij Ploegam

Breng jij nieuwe energie?

Kent elektrificatie voor jou geen geheimen, weet jij alles over laadstations of lijkt het klussen aan accuboxen jou een droombaan? Dan kunnen wij jouw elektrische #PloegamPower goed gebruiken!

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Alex Hagen

Projectcoördinator Laadinfra