Hoofdinhoud

Over ons

Grondige denkers en gedreven doeners

Welkom bij Ploegam, waar grondige denkers en gedreven doeners elke dag met veel plezier werken aan het verbeteren van ons land. Dat doen we vol passie in projecten op het gebied van waterveiligheid, natuurherstel, infrastructuur en gebiedsontwikkeling. 

Met zo’n 450 vakmensen vol ‘PloegamPower’ draagt ons familiebedrijf al 37 jaar bij aan de bouw van dijken, bruggen, rivieren, natuurgebieden, wegen en meer. Op een duurzame manier maken we Nederland veiliger en mooier. Dat doen we steeds vaker emissieloos, in unieke samenwerkingsvormen en met oog voor de toekomst.

Illustratie van een vrouw met knot en een bouwvakker met helm

447

Vakmensen

Illustratie van een landkaart met twee locatie pinnen

6

Vestigingen

Illustratie van een blauwe elektrische kraan met giek en bak

87

Voertuigen en machines

Onze ambitie

Ploegam ziet de toekomst van de grond-, weg- en waterbouw helder: die is emissieloos! We dragen actief bij aan het beperken van de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarom lopen wij voorop in de ontwikkeling van de emissieloze bouwplaats. We wachten niet af, maar ondernemen actie: zo zorgen we voor werk voor onze mensen, houden we Nederland bereikbaar én dragen we bij aan een beter klimaat. 

Een écht familiebedrijf

 

Broers Gijs en Chris Ploegmakers begonnen in 1987 vanuit hun woonplaats Vinkel onder de naam Ploegmakers Aannemingsmaatschappij – afgekort Ploegam. Inmiddels staan ze samen met de tweede generatie familie in de directie aan het roer van een sterk merk in de bouw, dat bekend staat om de innovatieve aanpak en een duurzame kijk op het werk. Benieuwd naar de hele geschiedenis van ons familiebedrijf?

Bekijk onze historie

Oude foto van een groep mannen op zandzakken naast een rivier
Oude foto van een groep mannen op zandzakken naast een rivier

Integraal en veilig

Ploegam pakt projecten aan van begin tot eind. We zijn de afgelopen jaren gegroeid en pakken grote projecten op, maar blijven ook de mooie kleine opdrachten aanpakken: voor iedere soort project hebben wij een passend team. 

 

Dat start bij de aanbesteding. Onze specialisten gaan aan de slag met een innovatieve aanpak, duurzame doelen en natuurlijk de beste prijs. We pakken onze projecten integraal aan, van ontwerp tot realisatie en van aanbesteding tot onderhoud. Dat doen we zelf, of samen met sterke partners waar we op kunnen bouwen. 

 

Wat we ook doen, veiligheid staat altijd voorop. Ploegam is gecertificeerd op trede 4 van de Veiligheidsladder. We hebben een proactieve houding als het om veiligheid op de bouwplaats gaat. Dat zijn moeilijke woorden voor: we spreken elkaar aan op ons gedrag. Kan het niet veilig? Dan doen we het anders. Zo zorgen wij dat alle grondige denkers en gedreven doeners iedere avond veilig thuis komen bij hun familie, en de volgende ochtend weer met plezier en energie naar hun werk kunnen.

Man met oranje jas en witte helm met een blauwe kraan op de achtergrond

Werken bij Ploegam

Heb jij PloegamPower?

Wij zoeken altijd vakmensen die onderdeel van onze familie willen worden en bijdragen aan onze ambities. We zijn harde werkers, vinden samenwerken belangrijk en zijn trots op wat we bereiken. Iets voor jou?  

Bekijk onze vacatures

Aan het roer

Aan het roer bij Ploegam staat een grondige en gedreven directie met eerste- en tweede generatie familieleden. Ondernemers Gijs en Chris Ploegmakers, die in 1987 startten met Ploegam, staan aan het hoofd van de organisatie. Dat doen ze inmiddels samen met een nieuwe generatie vakmensen: financieel directeur Huib Scheffer, commercieel directeur Ilvy Ploegmakers en directeur realisatie Rob Bouwens verzorgen samen met hen de dagelijkse leiding over het familiebedrijf. 

Gijs (links) en Chris (rechts) Ploegmakers, oprichters van familiebedrijf Ploegam
Financieel directeur Huib Scheffer
Commercieel directeur Ilvy Ploegmakers
Directeur realisatie Rob Bouwens