Rijnsaterwoudse polder

Opdrachtgever
Hoogheemraadschap van Rijnland
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanbrengen steenbestorting
Aanleg steigers
Duikerconstructies
Grondwerk
Oeveraanpassingen

Een van de kerntaken van het hoogheemraadschap van Rijnland is de veiligheid van de bewoners in het werkgebied te garanderen. Het betekent onder meer dat de hoogte en stabiliteit van de kades op orde moet zijn. De waterkering van de Rijnsaterwoudse polder (tussen de H.L. Breenkade 6 en de Herenweg 59) voldeed niet meer. En dus heeft het hoogheemraadschap besloten de kades aan de waterzijde achter de tuinen van de woningen te versterken.

 

Ploegam heeft deze mooie opdracht aangenomen en is momenteel aan het werk in het gebied. Paul van Rosmalen, werkvoorbereider, vertelt over het project: “Wij zijn te gast in een mooi, groen buitengebied. Een gebied waar een grote groep mensen woont en veel mensen ontspannen en genieten. Maar er was sprake van veel wateroverlast, voornamelijk in het stormseizoen. Met enige regelmaat stonden tuinen en terrassen onder water. Samen met het hoogheemraadschap hebben we dit probleem aangepakt.” 

 

Oeverbescherming

Paul vertelt: “Om wateroverlast in de toekomst tegen te gaan, is een nieuwe oeverbescherming aangebracht. Samen met de opdrachtgever is besloten de waterkering te versterken met 23.500 ton steenbestorting. De oeverbescherming die we aanbrengen, heeft een tweeledig doel: vergroten van de functionaliteit en verhogen van de stabiliteit van de waterkering. 

 

Steigers

“Gevolg van de nieuwe oeverbescherming was wel dat bestaande steigers geen functie meer hadden. De steigers waren te kort en konden niet meer bereikt worden met een boot. Het hoogheemraadschap heeft daarom besloten om de bestaande steigers te verwijderen en nieuwe verlengde steigers aan te brengen bij de woningen/percelen. Zo zijn de steigers ook te gebruiken als zwemsteiger en aanmeervoorziening van pleziervaart”, aldus Paul. 

 

"Vergroten van de functionaliteit en verhogen van de stabiliteit van de waterkering."

Paul van Rosmalen
Werkvoorbereider
Paul van Rosmalen
Aanvang
oktober 2019
Looptijd
6 maanden
Omvang
€ 1.257.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief