Groote Molenbeek te Wanssum

Opdrachtgever
Waterschap Limburg
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanbrengen damwanden
Grondwerk

In opdracht van Waterschap Limburg voeren we werkzaamheden uit in de Groote Molenbeek te Wanssum. In de beek brengen we stalen damwanden aan inclusief deksloof. Ook realiseren we een stapelmuur die 70 meter lang is en 3 meter hoog en voeren we grondwerkzaamheden uit. Uniek aan het project is dat we onze werkzaamheden met elektrische kraanmachines uitvoeren. Deze kraanmachines draaien met behulp van groene stroom. Deze stroom wordt opgewekt met zonnepanelen, waarvoor we samenwerken met omliggende agrarische bedrijven.

 

Terug naar de oude staat

Uitvoeder Ad van den Elzen: "Met het hele team werken we samen om dit stukje Limburg nog mooier te maken. Wij brengen de de uitstraling van de beek terug met behulp van ouderwetse stapelmuren, die wij in de watergang realiseren. Doordat we de zandvang dempen, zorgen we dat het historische beeld van de Groote Molenbeek weer in haar oude staat wordt teruggebracht. Met onze werkzaamheden zorgen we ervoor dat de vissen stroom afwaarts kunnen zwemmen. Ook varen recreanten nu met hun kano's door het hele gebied en bereiken zij zelfs de haven van Wanssum." 

 

Aandacht voor ecologie

Ad vervolgt: "Wij besteden veel aandacht aan de omgeving, omdat er in het gebied veel dassen en bevers aanwezig zijn. Hun leefomgeving willen we, ondanks de werkzaamheden die we uitvoeren, zo min mogelijk verstoren. Samen met onze ecologen controleren wij of de dieren aanwezig zijn. Ook maken we met ons elektrisch materieel minder geluid en storen we de dieren minder." 

"Ploegam is groot geworden door klein te blijven. Wij maken grote werken met een klein en leuk team."

Ad van den Elzen
Uitvoerder
Ad van den Elzen
Aanvang
oktober 2023
Looptijd
2 maanden
Omvang
€ 361.000
Status
In uitvoering
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief