Dijkversterking Westveensekade en Korte Meentweg

Opdrachtgever
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Infra
Onze werkzaamheden
Aanbrengen asfalt
Aanbrengen stalen damwand als zelfstandig waterkering
Dempen bestaande sloot

In opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht voerde Ploegam een dijkversterking uit in Woerdense Verlaat. De Westveense kade en de Korte Meentweg waren toe aan een opknapbeurt, het looppad was in een slechte staat en de dijk had een verhoging nodig. 

 

Uit een toetsing kwam naar voren dat de dijk op sommige plaatsen te laag of niet sterk genoeg is. Het waterschap gaf daarom de opdracht tot verbetering van de dijk, een traject van bijna twee kilometer. Arjan de Boer: “Ons materiaal en materieel vervoerden we voornamelijk via het water. Zand, klei, menggranulaat, prefab betonplaten en afrastering brachten we naar onze loskade en daarna vervoerden we dit naar en we verwerkten we dit op de locatie. Na onze werkzaamheden is de dijk weer 20 jaar sterk en hoog genoeg om bewoners tegen het hoog water in de Kromme Mijdrecht.”

 

Arjan: “Het vervoer over het water was een uitdaging. Het mooiste aan het werk vond ik het puzzelen en plannen van de werkzaamheden. En natuurlijk is de locatie prachtig. Het werk voerden we met veel plezier en in goede harmonie uit met de omgeving en de opdrachtgever. Daar kijken wij als projectteam met veel trots op terug.”

"De Westveensekade is door onze werkzaamheden weer helemaal klaar voor toekomst"

Arjan de Boer
Projectleider
Arjan de Boer
Je accepteert momenteel geen marketing cookies, je dient deze te accepteren om deze video te kunnen bekijken.

Wijzig je cookie voorkeuren
Aanvang
november 2021
Looptijd
8 maanden
Omvang
€ 1.527.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief