De Grote Trap in Zeewolde

Opdrachtgever
Het Flevo-Landschap
Provincie Flevoland
Waterschap Zuiderzeeland
Onze expertises
Grondwerk
Transport
Onze werkzaamheden
Aanleg fietspad
Aanleg natuurvriendelijke oevers
Maken van geulen en slikken

In de provincie Flevoland werkt Ploegam aan de realisatie van een natuurstrook: De Grote Trap. In dit natuurgebied komt de beleving van het Flevolandse landschap centraal te staan.

 

De Grote Trap is een natuurstrook van zo'n 10 kilometer lang en 100 meter breed. Er worden natuurvriendelijke oevers, geulen en slikken aangelegd. Daarnaast komt er een recreatief fietspad van zo'n 10 kilometer lang, dat precies op tijd voor het nieuwe fietsseizoen klaar is.

 

Fietsen tussen de koeien

Natuurbeheerder Het Flevo-Landschap beschrijft het toekomstige gebied als volgt: "Mensen fietsen straks tussen de koeien en het meanderende water vol planten en kleine dieren. Je kunt er straks picknicken langs de route en vissen langs de waterkant. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen. Zij kunnen straks in de uitkijkhutten kijken naar akker- en struweelvogels. Fietsen over de Grote Trap brengt je langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typische Flevolandse vergezichten. Hier ontdek je de rust en ruimte van het agrarische hart van de polder. Tijdens een tocht over de Grote Trap leer je Flevoland pas écht kennen." 

 

Europa

De drie opdrachtgevende partijen, Provincie Flevoland, Het Flevo-Landschap en Waterschap Zuiderzeeland, slaan de handen ineen om het gebied zowel natuurvriendelijk als publiekelijk toegankelijk te maken. Ze worden hierin financieel gesteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De provincie legt de recreatieve fietsverbinding aan, het waterschap bouwt de natuurvriendelijke oevers en Het Flevo-landschap maakt het natuurgebied voor het publiek toegankelijk. 

 

Foto's: Fotostudio Wierd

"We maken De Grote Trap precies op tijd klaar voor het nieuwe fietsseizoen!"

Marco van Gerner
Uitvoerder
Marco van Gerner
Aanvang
september 2017
Looptijd
18 maanden
Omvang
€ 1.862.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief