Bedrijvenpark Medel

Opdrachtgever
Bedrijvenpark Medel
Onze expertises
Waterbouw
Infra
Onze werkzaamheden
Aanleg fietsbrug
Aanleg stuwen
Aanleg voetgangersbrug
Watergangen graven
Wegenbouw

In een bouwteamsamenwerking met Bedrijvenpark Medel werken we samen aan de ontwikkeling van een bedrijventerrein. In Medel, gelegen in de Gelderse gemeente Tiel en Neder-Betuwe, leggen we dit bedrijventerrein aan. We startten al in 2018 met het bouwteam, maar in maart zijn begonnen met de uitvoering. Projectleider Roy Visser vertelt meer over de werkzaamheden die we daar uitvoeren. 

 

"We graven enkele waterpartijen als watercompensatie voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein. De waterpartijen hebben een waterdichte kleilaag van één meter om te voorkomen dat het water in de grond verdwijnt. Daarom graven we de waterpartijen één meter dieper uit dan nodig. Hierna vullen we de hele partij weer met klei en graven we het eindprofiel erin. Doordat wij op deze slimme manier de klei aanbrengen, is er geen grootschalige en dure bemaling nodig."

 

Roy vervolgt: "We breken de huidige 60 km/u weg op, omdat deze dwars door het toekomstige bedrijventerrein loopt. Onder deze weg bevindt zich vervuild materiaal dat we saneren. De nieuwe weg leggen we om de waterpartijen heen, zodat doorgaand verkeer ook in de nieuwe situatie van A naar B kan. Als toevoeging realiseren we een achttien meter lange stalen fiets- en voetgangersbrug. Ook realiseren we 3 stuwen, waarvan de kleinste vijf meter en de grootste veertien meter lang is." 

 

 

"Door onze slimme aanbreng van klei, hoeven we geen grootschalige bemaling in te zetten"

Roy Visser
Projectleider
Roy Visser
Aanvang
maart 2023
Looptijd
9 maanden
Omvang
€ 1.724.911
Status
In uitvoering
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief