Aanleg Zilverbaan in Veldhoven

Opdrachtgever
Gemeente Veldhoven
Onze expertises
Grondwerk
Infra
Transport
Onze werkzaamheden
Aanbrengen verlichting
Ecoduikers
Ecologische voorzieningen
Eekhoornpassages
Groenaanplant
Ontwerp en realisatie
Vleermuishopover

In Veldhoven gaat Ploegam met Heijmans Infra aan de slag met de aanleg van de Zilverbaan: de weg die een aantal belangrijke wegen en een nieuwe wijk in Veldhoven moet gaan verbinden.

 

De Zilverbaan sluit aan op een eerder gerealiseerde rotonde: in 2013 is die al voorbereid op de aantakking van de Zilverbaan. De gemeente Veldhoven bereidt zich dus al lang voor op de komst van de ZIlverbaan! 

 

Wat gaan we maken?

De weg bestaat uit twee gescheiden rijbanen voor autoverkeer, geschikt voor 50 km per uur. Ter hoogte van de Oerlese bossen ligt de weg nog verdiept, in verband met een verdiepte rotonde voor een kruising met het bosgebied en recreatieve routes. Ook het tweezijdig fietspad wordt meegenomen, evenals de aanleg van twee betonnen rotondes en een zogenoemde ovonde of ovatonde: een ovalen rotonde. Deze afwijkende rotondevorm is om verkeerskundige redenen gekozen. 

 

Ecologische voorzieningen

De Zilverbaan bevindt zich straks in een bosrijk gebied met veel natuur en diens bewoners. Ook daar wordt aan gedacht: er komt een 'vleermuishopover', een passage die de vleermuizen in het gebied over de weg leidt en zo de vleermuizenroute intact houdt. Er komt een touwladder waarmee eekhoorns de Zilverbaan kunnen oversteken. Voor kleine amfibieën en dassen worden tunnels onder de weg aangelegd. 

 

Crematorium

Midden in het werk bevinden zich ook een begraafplaats en crematorium. Dat moet natuurlijk bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden. Daarom wordt begonnen met het maken van een bypass, zodat bezoekers het crematorium en de begraafplaats kunnen blijven bereiken. 

 

Meer informatie over dit project? Bekijk dan dit artikel op de site van Gemeente Veldhoven. 

"We houden ook rekening met de natuur: eekhoorns, vleermuizen en kleine amfibieƫn krijgen hun eigen oversteek!"

Chris Ploegmakers
Directeur
Chris Ploegmakers
Aanvang
oktober 2017
Looptijd
10 maanden
Combinanten
Heijmans Infra
Omvang
€ 2.868.800
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief