"Door realisatie van de faunapassage kan de ree zich veilig tussen natuurgebieden begeven."
Bram van SonsbeekProcesmanager
In Goirle gaat Ploegam aan de slag met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een ecologische verbindingszone, ook wel faunapassage genoemd. De gemeente Goirle heeft opdracht gegeven voor dit mooie project.
De faunapassage draagt bij aan een natuurlijke verbinding tussen Landgoed Gorp en Roovert en de Regte Heide aan weerszijden van de Turnhoutsebaan (N630). Met de realisatie van de faunapassage wordt een betere verbinding voor dieren gecreëerd, zodat deze zich veilig kunnen begeven tussen natuurgebieden. De verbinding is geschikt voor allerlei diersoorten, zoals de ree, das, steenmarter, vos, bunzing, wezel, hermelijn, konijn, haas en diverse kleine amfibieën.
De opdrachtgever heeft voor dit werk een vast budget bepaald. Ploegam is als winnaar gekozen voor het beste plan op alle EMVI-onderdelen. Bram van Sonsbeek is procesmanager van dit project. Hij vertelt: "Wat dit werk bijzonder maakt, is dat we niet alleen de passage bouwen: ook het ontwerp van het ecoduct, ecologische inrichting en inpassing in het landschap zijn een onderdeel van de opdracht. Daarnaast houdt Ploegam zich ook bezig met het complete vergunningentraject, waaronder een aanpassing op het bestemmingsplan."
Na de oplevering, die verwacht wordt in oktober 2018 plaats te vinden, trekt Ploegam zich nog niet terug uit het gebied. Wij blijven namelijk nog 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de passage. Kenmerkend voor onze grondige denkers en gedreven doeners: wij pakken alles aan dat op ons pad komt!
Meer weten? Neem een kijkje op de projectwebsite van de faunapassage!