Aanleg EVZ Ekkersrijt Fase 1 Eindhoven

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven
Onze expertises
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Bouwteam
Grondwerk
Natuurontwikkeling

De beekloop Ekkersrijt, waar het bekende bedrijfsterrein naar vernoemd is, in Eindhoven is door de Provincie Noord-Brabant aangewezen als een Ecologische Verbindingszone. De beekloop was echter nog niet als zodanig ingericht en dus ook niet zichtbaar. En hier lag een mooie taak voor de gedreven doeners bij Ploegam. 

 

Ecologische verbindingszones (EVZ) vormen een essentiële bouwsteen van het Natuurnetwerk Brabant. Als dieren en planten geen uitwisseling hebben met dieren en planten in andere gebieden lopen zij het risico om uit te sterven. EVZ voorkomen dit, doordat zij natuurgebieden verbinden voor het leef- en voortplantingsgebied voor flora en fauna. 

 

De nieuw ingerichte EVZ (ecologische verbindingszone) op de Nieuwe Achtse Heide in Eindhoven Noordwest verbindt het knooppunt NNB & EVZ Beatrixkanaal en de EVZ Ekkersrijt bovenstrooms, met de EVZ Ekkersrijt benedenstrooms. Vanaf het Beatrixkanaal loopt de ingerichte EVZ een beperkte afstand tussen bosjes, vervolgens hoofdzakelijk door akkers en tenslotte, net vóór verkeersknooppunt Batadorp, nog langs een natuurterrein van de Staat.

"Werken aan een ecologische verbindingszone voor mens en dier; dat vind ik altijd leuk om te doen"

Jan van Lokven
Machinist
Jan van Lokven
Aanvang
mei 2022
Looptijd
2 maanden
Omvang
n.t.b.
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief