Hoofdinhoud

Zilverbaan geopend voor verkeer

11-07-2018

Infra
Civiele kunstwerken
Oplevering
Ovotonde
Veldhoven

Sinds vanmiddag kan het verkeer in Veldhoven gebruikmaken van de nieuw aangelegde Zilverbaan! Wethouder & locoburgemeester Ad van den Oever opende de weg, die door Heijmans Infra en Ploegam werd gerealiseerd, officieel. 

Wethouder van den Oever opent Zilverbaan

Na een woord van dank en waardering en een terugblik op de maanden dat er aan de nieuwe ontsluitingsweg gewerkt is - namens de gemeente door wethouder en locoburgemeester Ad van den Oever, namens de aannemer door Marton Willems, directeur Regio Zuid van Heijmans - heeft de wethouder met behulp van een hoogwerker de woorden 'geopend op 11 juli 2018' op het bouwbord aangebracht. Daarna reed hij symbolisch de eerste meters in een cabriolet over het gloednieuwe asfalt. 

Flora en fauna

Onder andere de flora en fauna werd aangehaald, want hoewel de Zilverbaan vooral onderdeel is van belangrijke infrastructuur in Veldhoven, is ook daar aan gedacht. Zo bevat dit project een eekhoornbrug - zoals te zien op de foto hiernaast - om deze dieren over de weg te begeleiden, en is ook aan de vleermuis en kleine amfibieën gedacht. 

 

Eekhoornbrug
Eekhoornbrug

Rotondes

Marton Willems, directeur Regio Zuid van Heijmans en spreker namens de aannemer, haalde ook nog even de civieltechnische hoogstandjes in de vorm van "mooie rotondes die wij ook niet elke dag maken" aan. Hij doelt hiermee op de twee betonnen rotondes en de ovatonde of ovonde - een rotonde met een wat uitgerekte vorm, zoals hieronder op de foto te zien is. De ovatonde is om verkeerskundige redenen in de realisatie van de Zilverbaan opgenomen. 

Ovotonde Zilverbaan

Meer lezen over de aanleg van de Zilverbaan? Bekijk hier de projectpagina. 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws