Hoofdinhoud

Centrum Wanssum opengesteld voor verkeer

20-11-2020

Ooijen-wanssum
Gebiedsontwikkeling
Samenwerking
Opening

Het nieuwe verkeersluwe centrum van Wanssum is vandaag opengesteld voor voetgangers, fietsers en lokaal autoverkeer. De herinrichting van de Venrayseweg en Brugstraat is een maand eerder dan gepland afgerond. Met de oplevering van het centrum is de laatste grote mijlpaal van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum bereikt. 

Hart van het dorp

Na de opening van de rondweg in Wanssum, afgelopen september, kon het centrum heringericht worden. Rondom de brug in het centrum van Wanssum zijn nieuwe, verkeersluwe, brugpleinen gerealiseerd. Samen met de brug vormen de brugpleinen het nieuwe leefbare hart van het dorp. In de Molenbeekdelta zijn enkele recreatieve elementen aangebracht, zoals stapstenen, een loopvlonder en groene kades die een bijzonder uitzicht geven op de jachthaven. Een nieuwe wandelroute laat bewoners de omgeving op een originele manier ontdekken.

Met de opening van het centrum verandert de verkeerssituatie op de rondweg. De maximumsnelheid op de rondweg wordt verhoogd naar 80 km/u en de rondweg is vanaf nu verboden voor landbouwvoertuigen.

 

Dank voor het geduld

De inwoners van Wanssum hebben jaren last gehad van het drukke verkeer en daarna van de werkzaamheden van de gebiedsontwikkeling. De combinatie Mooder Maas (bestaande uit Dura Vermeer en Ploegam) bedankt de bewoners voor hun begrip en geduld in deze periode. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een samenkomst te organiseren waarbij we deze periode afsluiten en het nieuwe centrum openen. Om toch stil te staan bij dit bijzondere moment ontvangen de inwoners van Wanssum binnenkort een verrassing in de brievenbus.

 

Inrichting van het nieuwe gebied

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum komt nu in de laatste fase van het project. In de hoogwatergeulen en de Oude Maasarm vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Ook worden de komende weken de laatste toegangshekken en bordjes in het natuurgebied geplaatst. Eind dit jaar zijn alle werkzaamheden afgerond en wordt het hele projectgebied opgeleverd.

 

Bekijk voor meer informatie de projectwebsite: www.ooijen-wanssum.nl

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws