Hoofdinhoud

KRW IJssel officieel afgesloten

30-10-2017

Na vier jaar, 22 kilometer maatregelen, acht nieuwe geulen en het verwijderen van basaltstenen langs elf kilometer oever, is de combinatie Ploegam-van den Biggelaar klaar met de maatregelen die moeten zorgen voor een betere waterkwaliteit in de IJssel. 

Afgelopen vrijdag, 27 oktober 2017, werd het project officieel afgesloten met de betrokken partijen: de aannemerscombinatie, opdrachtgever Waterschap Vallei en Veluwe, diens opdrachtgever Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer, op wiens grond veel van de maatregelen zijn uitgevoerd. 

Dieren in het water

Waterschap Vallei en Veluwe kreeg de opdracht van Rijkswaterstaat om maatregelen te nemen in de IJssel, om zo te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (KRW). KRW is een Europese richtlijn over de kwaliteit van het water en de diersoorten die daarin horen te leven. De maatregelen bewijzen hun nut, want de winde (een kleine vissoort) en de barbeel (een beschermde, karperachtige vis) werden al vrij snel in het project gesignaleerd. 

 

Trots

De combinatie is trots op het verkregen resultaat. Hoe laten we die trots beter zien dan op beeld? In onderstaande video vertellen de projectmedewerkers en partners alles over het project en laten we de werkzaamheden en resultaten zien. 

 

 

Benieuwd naar meer informatie over dit project? Bekijk dan hier onze projectpagina of ga naar krwijssel.nl

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws