Hoofdinhoud
Bereikbaarheid & Mobiliteit
Waterveiligheid

Tijdelijke insteekhaven Lobberdense waard

Opdrachtgever

Samenwerking Lobberdense waard

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Het project Lobberdense Waard wordt ontwikkeld in het kader van natuurontwikkeling, hoogwater­bescherming, recreatie en grondstoffenwinning. Het gebied is gelegen in de uiterwaarden ten zuiden van Pannerden, waar de Rijn zich splitst in Waal en Pannerdensch Kanaal. (Pannerdense Kop).

Het gebied krijgt een natuurfunctie met de uitbreiding van bestaande natuur. Daarnaast ontstaat er in het gebied meer ruimte voor de rivier bij hoogwater en biedt het gebied mogelijkheden voor recreatie. Om dit mogelijk te maken, wordt in de uiterwaard zand, grind en klei gewonnen en per schip afgevoerd. In opdracht van Samenwerking Lobberdense Waard realiseren we een tijdelijke insteekhaven naast de zandfabriek langs het Pannerdensch Kanaal. De insteekhaven zal voor de duur van ca. 10 jaar worden gebruikt voor het verladen van het zand. 

In goede samenspraak met onze opdrachtgever wordt hier slim samengewerkt

Koen van der Velden

Uitvoerder

We verleggen de zomerdijk, verdiepen de insteekhaven en maken oeverbekleding van stortsteen. Door de realisatie van deze insteekhaven, voorkomen wij vele vrachten zand via vrachtwagentransport. Hierdoor ervaart de omgeving geen overlast van de zandwinning. 

 

Wil je meer weten over het project? Neem dan een kijkje op de website van de Lobberdense Waard. 

Over dit project

Aanvang

2023-08-28

Looptijd

4 maanden

Status

In uitvoering

Andere projecten

Bekijk alle projecten