Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Renovatie stuwen

Opdrachtgever

Waterschap Rivierenland

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Werkzaamheden

Waterveiligheid

Vernieuwen stuwen

In opdracht van Waterschap Rivierenland zorgen we dat de stuwen binnen het werkgebied van het waterschap weer voldoen aan de eisen. Daarnaast moderniseren we ze voor het hedendaagse dynamische watersysteem en borgen we de arbeidsveiligheid bij de stuwen. Zo kunnen medewerkers van het waterschap veilig op en rondom de stuwen werken.

“Van Waterschap Rivierenland hebben we de verantwoordelijkheid gekregen om te zorgen dat de stuwen voldoen aan de hoogste normen op het gebied van prestatie, betrouwbaarheid en veiligheid”, vertelt werkvoorbereider Stein Rakels. “Met de renovatie zorgen we dat de stuwen weer ‘up-to-date’ zijn.”

Een mooi project waarin wij samen met Waterschap Rivierenland investeren in het moderniseren en toekomstbestendig maken van het watersysteem.

Stein Rakels

Werkvoorbereider

Stein vervolgt: “Het renoveren van de stuwen omvat verschillende aspecten. We zorgen dat ze voldoen aan de specifieke eisen en normen van Waterschap Rivierenland. We moderniseren niet alleen de structurele en mechanische componenten van de stuwen, implementeren ook geavanceerde technologieën om prestaties en operationele efficiëntie te verbeteren. Hierdoor zorgen we stuwen adequaat reageren op de snel veranderende omstandigheden van het rivierwater. Veiligheid staat altijd voorop bij onze projecten. Niet alleen tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden, maar ook als de medewerkers van het waterschap aan de slag gaan met de stuwen. Daarom treffen we maatregelen en voorzieningen die de veiligheid borgen. Zo zorgen we voor verbeterde toegangs- en looproutes en installeren we veiligheidsvoorzieningen zoals leuningen en loopbordessen.”

Over dit project

Aanvang

19 april 2022

Omvang

€ 17.140.393

Looptijd

48 maanden

Status

In uitvoering

Andere projecten

Bekijk alle projecten