Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Reeve in Kampen

Opdrachtgever

VOF Reeve-Kampen

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Bouwrijp maken

Watergangen graven

Aanbrengen zand

Ten zuidwesten van Kampen is, door de aanleg van het Reevediep, ruimte ontstaan voor een nieuw woongebied. Het echte IJssellandschapsgevoel met weidse uitzichten op mooie waterlandschappen zorgt voor een plus ten opzichte van andere plannen. Het is de bedoeling dat er in Reeve 600 woningen komen. Maar eerst moet het gebied bouwrijp gemaakt worden.

En dat gaat Ploegam doen. Op 14 september is de symbolische schep overhandigd om te starten met het ontgraven van klei en veen uit de eerste deelgebieden in Reeve. Vervolgens plaatsen we extra zand op de bouwgrond, zodat de grond kan inklinken en verdichten. Hiervoor gebruiken we onder andere zand uit het zanddepot op de klimaatdijk. 

 

Reeve is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kampen en BPD Gebiedsontwikkeling, die voor het nieuwe dorp samenkomen in de VOF Reeve-Kampen. Ploegam werkt in opdracht van de VOF Reeve-Kampen. Meer informatie over de werkzaamheden en het dorp Reeve is te vinden op de website www.morgeninreeve.nl

 

Foto's door H. van Meekeren Infra en Gemeente Kampen

Over dit project

Aanvang

2020-09-08

Omvang

€ 1.247.000

Looptijd

3 maanden

Status

Afgerond

We hebben verschillende medewerkers op dit project met wortels in Kampen, waaronder ikzelf. Het is dan mooi om aan een nieuwe ontwikkeling in Kampen bij te dragen.

Aart-Jan van 't Oever

Projectleider

Andere projecten

Bekijk alle projecten