Hoofdinhoud

Werkzaamheden Reeve gestart

16-09-2020

Start werkzaamheden

Twee scheppen zijn op maandagochtend symbolisch aan Ploegam overgedragen door wethouder Holtland en de heer Bossink, directeur van BPD, regio Noord-Oost & Midden. Deze scheppen staan symbool voor het tijdelijk overdragen van Reeve aan Ploegam, zodat wij vanaf dit moment aan de slag kunnen met de bouwrijpwerkzaamheden in het gebied. 

Bouwrijp maken

"Fijn dat Ploegam vandaag is gestart met het bouwrijp maken van de grond in Reeve, zodat er in dit prachtige gebied straks huizen gebouwd kunnen worden", aldus wethouder Holtland.

 

De heer Bossink: "We hebben het afgelopen jaar echt tempo kunnen maken in deze bijzondere en omvangrijke gebiedsontwikkeling. Ploegam maakt het volledige gebied nu gereed, zodat woningzoekenden in 2021 ruim de keus hebben uit de diverse typen woningen in de deelgebieden van Reeve: Dorpskern, Eiland en Klimaatdijk."

Ploegam gaat de eerste deelgebieden in Reeve ontgraven van klei en veen. Vervolgens zal er op de bouwgrond extra zand geplaatst worden, zodat de grond kan inklinken en verdichten. Hiervoor gebruiken we onder andere zand uit het zanddepot op de klimaatdijk. Ook graven we enkele watergangen. Naar verwachting zijn onze werkzaamheden eind 2020 afgerond.

 

“Wij zijn erg blij met deze opdracht. We hebben verschillende medewerkers op dit project met wortels in Kampen, waaronder ikzelf. Het is dan mooi om aan een nieuwe ontwikkeling in Kampen bij te dragen. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking met de VOF Reeve-Kampen!”, aldus projectleider Aart-Jan van ’t Oever van Ploegam.

Nieuw dorp Reeve in het IJssellandschap

Er komen 600 woningen in Reeve. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners als andere bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen. Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD. Kijk voor meer informatie op: www.morgeninreeve.nl.

 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws