Hoofdinhoud
Bereikbaarheid & Mobiliteit

Reconstructie N280 Roermond

Opdrachtgever

Provincie Limburg

Expertise

Grondwerk

Infra

Transport

Werkzaamheden

Wegenbouw

Herinrichting

De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. Op het wegvak Roermond is het verkeer de afgelopen jaren drukker geworden. Daarom willen de Provincie Limburg en de Gemeente Roermond dat er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 in de toekomst beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 richting Duitsland. De aanpassing van de N280 in Roermond zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer, een betere bereikbaarheid van de stad, de bedrijventerreinen en de natuurgebieden én een betere verkeersveiligheid. Door de vermindering van de verkeersoverlast verbetert bovendien de leefbaarheid in de stad.

Werkend Hardt

Ploegam werkt in de combinatie Werkend Hardt samen met Heijmans Infra aan de reconstructie van de N280. Deze combinatie is voor dit project opgericht, na eerdere succesvolle samenwerkingen met Heijmans op de projecten Zilverbaan Veldhoven en Hank-Dussen. Het projectgebied wordt door de opdrachtgever en de omgeving gezien als het hart van Limburg - vandaar de naam Werkend Hardt - en dat hart moet blijven kloppen.

 

Drukke omgeving

Dit project heeft alles in zich: grondwerk en riolering, wegonderhoud, oeverkering, maar ook veel transport van grondstoffen en asfalt. “Wat het uitdagend maakt”, vertelt uitvoeringsmanager Rob Bouwens, “is dat we ons midden in de verkeersdrukte bevinden. Aan de ene kant hebben we Designer Outlet Roermond en aan de andere kant het centrum van Roermond. Iedere dag rijden er 18.000 motorvoertuigen over deze weg, en die moeten straks ook allemaal over de te maken bypass.  Het verkeer is hier dan ook maatgevend: we monitoren continu de filecijfers en de drukte op de weg, en we grijpen in wanneer er teveel vertraging optreedt. Zo blijft de doorstroming van het verkeer geborgd tijdens onze werkzaamheden.”

 

Outlet

Designer Outlet Roermond is met een grove 7,5 miljoen bezoekers per jaar veruit de grootste stakeholder in dit gebied. Zij zijn dan ook erg betrokken bij het project en beoordelen de plannen die de combinatie en de opdrachtgever maken. Voor de veelal Duitse bezoekers van het centrum wordt bovendien de bebording tweetalig aangebracht: alles om het verkeer zo goed en veilig mogelijk langs dit drukke knooppunt te leiden.

 

Wat gaan we doen?

De volgende werkzaamheden maken onderdeel uit van de projectscope:

  • Het aanleggen van een nieuwe provinciale weg;
  • Het aanleggen van nieuwe afslagen en wegaansluitingen;
  • Het aanleggen van meerdere ongelijkvloerse kruispunten;
  • Het herinrichten van een gedeelte van de Schipperswal voor het verbeteren van de ontsluiting van het Designer Outletcenter en de toekomstige stadsuitbreiding Jazz City;
  • Het aanleggen van een nieuwe invoegstrook;
  • Herinrichting van een kade en het ophogen van de kade, zodat deze minder hoogwatergevoelig wordt; 
  • Het aanleggen van noodzakelijke voorzieningen ter reductie van verkeersgeluid in het wegvak;
  • En alle overige werkzaamheden die hier niet onder vallen.

Over dit project

Aanvang

2019-01-07

Omvang

€ 39.866.000

Looptijd

24 maanden

Status

Afgerond

Onze werkzaamheden bevinden zich in het hart van de verkeersdrukte. Efficiënt werken is hier een must!

Rob Bouwens

Directeur Realisatie

Andere projecten

Bekijk alle projecten