Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Kleine investeringen in waterbuffers Limburg

Opdrachtgever

Waterschap Limburg

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Schadeherstel

Herstelwerkzaamheden

Capaciteitsvergroting buffers

Op 17 locaties in Limburg, van Roermond tot Vaals, voert Ploegam werkzaamheden uit aan diverse waterbuffers. Iedere locatie is anders, en dat maakt dit werk dan ook heel divers. De bestaande buffers worden hersteld, omdat ze schade hebben opgelopen of omdat ze te weinig capaciteit hebben om het overtollige water op te slaan.

Daarom vergroten we op deze locaties de capaciteit van de buffers en herstellen we schades. De werkzaamheden die zoal bij dit werk komen kijken zijn bijvoorbeeld:

  • Stapelmuren bouwen;
  • Duikers plaatsen;
  • Groenvoorzieningen;
  • Damwand zetten;
  • Vuilvangconstructies;
  • Pomplocaties.

 

Zo'n stapelmuur wordt gebouwd van Ardenner Grès, een steen die in Zuid-Limburg zeer populair is voor het bouwen van stapelmuren. Hiermee dragen we bij aan het karakteristieke Limburgse landschap. 

 

Iedere locatie heeft andere werkzaamheden en andere uitdagingen. Zo wordt op de locatie in Vaals damwand geplaatst, omdat de oevers van de buffer daar uitspoelden. In Valkenburg, de grootste van de 17 locaties, bouwen we een muur langs een bestaande geul. Met al deze variërende werkzaamheden geven we de buffers meer capaciteit en maken we weer een stukje van Nederland mooier, veiliger en duurzamer. 

Over dit project

Aanvang

2018-05-01

Omvang

€ 1.681.000

Looptijd

12 maanden

Status

Afgerond

Iedere locatie van dit project brengt andere uitdagingen met zich mee. Een gevarieerd project dus!

Pieter van Wanrooij

Uitvoerder

Andere projecten

Bekijk alle projecten