Kleine investeringen in waterbuffers Limburg

Opdrachtgever
Waterschap Limburg
Onze expertises
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Capaciteitsvergroting buffers
Herstelwerkzaamheden
Schadeherstel

Op 17 locaties in Limburg, van Roermond tot Vaals, voert Ploegam werkzaamheden uit aan diverse waterbuffers. Iedere locatie is anders, en dat maakt dit werk dan ook heel divers. De bestaande buffers worden hersteld, omdat ze schade hebben opgelopen of omdat ze te weinig capaciteit hebben om het overtollige water op te slaan.

 

Daarom vergroten we op deze locaties de capaciteit van de buffers en herstellen we schades. De werkzaamheden die zoal bij dit werk komen kijken zijn bijvoorbeeld:

  • Stapelmuren bouwen;
  • Duikers plaatsen;
  • Groenvoorzieningen;
  • Damwand zetten;
  • Vuilvangconstructies;
  • Pomplocaties.

 

Zo'n stapelmuur wordt gebouwd van Ardenner Grès, een steen die in Zuid-Limburg zeer populair is voor het bouwen van stapelmuren. Hiermee dragen we bij aan het karakteristieke Limburgse landschap. 

 

Iedere locatie heeft andere werkzaamheden en andere uitdagingen. Zo wordt op de locatie in Vaals damwand geplaatst, omdat de oevers van de buffer daar uitspoelden. In Valkenburg, de grootste van de 17 locaties, bouwen we een muur langs een bestaande geul. Met al deze variërende werkzaamheden geven we de buffers meer capaciteit en maken we weer een stukje van Nederland mooier, veiliger en duurzamer. 

"Iedere locatie van dit project brengt andere uitdagingen met zich mee. Een gevarieerd project dus!"

Pieter van Wanrooij
Uitvoerder
Pieter van Wanrooij
Aanvang
mei 2018
Looptijd
12 maanden
Omvang
€ 1.681.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief