Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Kering Weimeren

Opdrachtgever

Waterschap Brabantse Delta

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Versterken regionale kering

In opdracht van Waterschap Brabantse Delta verbreden en verhogen we de regionale kering in Weimeren, omdat deze niet langer voldoet aan de veiligheidseisen. 

Werkvoorbereider Cerrano Will: “Voor het verhogen en verbreden van de kering gebruiken we grond die gewonnen is uit het polder gebied. Er is zelfs zoveel grond beschikbaar, dat we de kering hoger en breder kunnen maken dan de gebruikelijke norm. Daardoor kan zelfs vee grazen op de dijk en dat is uitzonderlijk!”

 

Cerrano: “Kraanmachinist Ben van Rijn en bulldozermachinist Nordin Arrammach zijn begin mei gestart met het ophogen van de kering. Het werk bestaat uit grootschalig grondverzet en daar zijn we als Ploegam sterk in. Door onze ambitieuze planning is het werk eerder klaar en zijn de kosten lager. Ook zetten we veel in op samenwerking met bedrijven uit de buurt. Zo betrekken we ook de omgeving bij de werkzaamheden. De kering moet eind dit jaar hoogwater veilig zijn. Kering Weimeren is fase 1 van het project Natuurontwikkeling Weimeren. Het hele project wordt in 2027 afgerond.”

Over dit project

Aanvang

2023-05-08

Omvang

€ 1.663.000

Looptijd

7 maanden

Status

In uitvoering

Door het ophogen van deze unieke kering houden we Nederland weer veilig bij hoogwater.

Cerrano Will

Werkvoorbereider

Andere projecten

Bekijk alle projecten