Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Kadeverbetering Aalsmeer

Opdrachtgever

Hoogheemraadschap van Rijnland

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Werkzaamheden

Advies

Bouwteam

De Hogedijk in Aalsmeer moet over een lengte van 4,5 kilometer versterkt gaan worden. Deze dijk ligt in een gebied met veel bedrijfsactiviteiten van grote economische waarde, en is particulier eigendom (van ca. 200 eigenaren of direct belanghebbenden).

De Hogedijk wordt opgehoogd en versterkt met klei. De kade wordt overal opgehoogd en op veel plekken versterkt. Om de kades ook tegen de steeds vaker voorkomende droge periodes te beschermen, wordt het veen ingepakt met een laag klei. Gezien de complexiteit van deze opgave, heeft het hoogheemraadschap van Rijnland een professioneel bouwteam samengesteld die met creativiteit, rekening houdend met de omgeving, een maakbaar en kosteneffectief ontwerp opstelt.

 

Bouwteam

Had Ploegam hierbij in de voorbereidende fase nog een adviserende en toetsende rol binnen het bouwteam, inmiddels werken we samen met Rijnland en ontwerper Fugro in een volwaardig bouwteam aan het definitief ontwerp. De bewoners worden hierin uitvoerig betrokken. Zo hangen op diverse plaatsen op de dijk tekeningen van het voorlopig ontwerp, zodat geïnteresseerden dat coronaproof kunnen bekijken en een beeld krijgen van de toekomstige situatie. 

In onderstaande video laten collega's van Rijnland en Ploegam zien wat er precies gaat gebeuren.

Over dit project

Aanvang

2018-07-19

Status

Afgerond

Door samenwerking maken wij het werk.

Tijn Tiellemans

Werkvoorbereider

Andere projecten

Bekijk alle projecten