Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Kadeverbetering Aalsmeer

Opdrachtgever

Hoogheemraadschap van Rijnland

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Werkzaamheden

Advies

Bouwteam

De Hogedijk in Aalsmeer moest over een lengte van 4,5 kilometer versterkt gaan worden. De dijk ligt in een gebied met veel bedrijfsactiviteiten van grote economische waarde, en is particulier eigendom (van ca. 200 eigenaren of direct belanghebbenden).

De Hogedijk is opgehoogd en versterkt met klei. Ook de kade is overal opgehoogd en op veel plekken versterkt. Om de kade ook tegen de steeds vaker voorkomende droge periodes te beschermen, pakten we het veen in met een laag klei. Gezien de complexiteit van deze opgave, stelde het Hoogheemraadschap van Rijnland een professioneel bouwteam samen dat met creativiteit, rekening houdend met de omgeving, een maakbaar en kosteneffectief ontwerp opstelde.

Door samenwerking maken wij het werk.

Tijn Tiellemans

Werkvoorbereider

Bouwteam

In de voorbereidende fase had Ploegam een adviserende en toetsende rol binnen het bouwteam. Daarna werkten we samen met Rijnland en ontwerper Fugro aan het definitief ontwerp in een volwaardig bouwteam. De bewoners zijn hierin uitvoerig betrokken. Zo hingen op diverse plaatsen op de dijk tekeningen van het voorlopig ontwerp, zodat geïnteresseerden dat coronaproof bekeken en een beeld kregen van de toekomstige situatie. 

In onderstaande video laten collega's van Rijnland en Ploegam zien wat er precies gaat gebeuren.

Over dit project

Aanvang

2018-07-19

Status

Afgerond

Kassen naast een zandweg in Aalsmeer
Weg en fietspad in Aalsmeer met huizen op de achtergrond
Landweg naast bomen en groen gras met huizen op de achtergrond
Weg met bomen en struiken ernaast in Aalsmeer

Andere projecten

Bekijk alle projecten