Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Herstellen damwand: oplossingsgerichte aanpak werkt

Opdrachtgever

OCT Beheer BV

Expertise

Waterbouw

Werkzaamheden

Aanbrengen damwanden

Ploegam heeft in het verleden naar volle tevredenheid de uitbreiding van de Oosterhout Container Terminal (OCT) gerealiseerd. Toen er een calamiteit was aan de damwandkade bij OCT, schakelden de mensen direct met ons. Ploegam pakte de zaken voortvarend aan: in twee weken hebben we zowel de vergunningen gerealiseerd als een nieuwe damwand geplaatst. 

Mike van der Steen, werkvoorbereider Ploegam: “Het betreft een damwandkade die in 2010 volgens de eisen is aangelegd. De damwand was voorover gaan hellen, doordat er schepen voor de kade de bodem hebben weggespoeld. Uiteindelijk kwam er te veel druk op de damwand te staan en is deze bezweken.”

 

“We startten met het regelen van de benodigde vergunningen en tegelijkertijd bereidden we het werk voor. Het vergunningstraject verliep soepel. Binnen twee weken waren de vergunningen geregeld en gingen we aan de slag.”

Daadkrachtige aanpak werkt uitstekend bij calamiteit

Mike van der Steen

Werkvoorbereider

“We hebben eerst de bestorting weggeknepen en daarna de damwand verwijderd. Vervolgens brachten we een stalen damwand met een lengte van twaalf meter lengte aan. We bevestigden een gording achter de damwand en plaatsten de bestortingsmaterialen gedoseerd terug. Zo creërden we een robuuste damwand, waarmee de opdrachtgever nog vele jaren vooruit kan. De opdrachtgever was tevreden met onze daadkrachtige aanpak en vooral blij dat de damwand weer functioneert”, aldus Mike van der Steen.

Over dit project

Aanvang

2019-05-01

Status

Afgerond

Blauwe Ploegam kraan hijst damwand vanaf een ponton in het water
Blauwe Ploegam kraan hijst damwand vanaf een ponton in het water
Blauwe Ploegam kraan hijst damwand vanaf een ponton in het water

Andere projecten

Bekijk alle projecten