Herstellen damwand: oplossingsgerichte aanpak werkt

Opdrachtgever
OCT Beheer BV
Onze expertises
Waterbouw
Onze werkzaamheden
Aanbrengen damwanden
Wanneer er een calamiteit is aan de damwandkade bij Oosterhout Container Terminal (OCT), schakelen de mensen direct met ons. Ploegam heeft voorheen de uitbreiding van de containerterminal gerealiseerd tot tevredenheid van OCT. Ploegam pakt de zaken voortvarend aan: in twee weken worden zowel de vergunningen gerealiseerd als een nieuwe damwand geplaatst. 

 

Mike van der Steen, werkvoorbereider Ploegam Waterbouw: “Het betreft een damwandkade die in 2010 volgens de eisen is aangelegd. De damwand is voorover gaan hellen doordat er schepen voor de kade de bodem hebben weggespoeld. Uiteindelijk is er te veel druk op de damwand komen staan en is deze bezweken.”

 

“We starten met het regelen van de benodigde vergunningen, tegelijkertijd bereiden we het werk voor. Het vergunningstraject verloopt soepel; binnen 2 weken zijn de vergunningen geregeld en kunnen we aan de slag.”


“We hebben eerst de bestorting weggeknepen en daarna de damwand verwijderd. Vervolgens brengen we een stalen damwand van 12 meter lengte aan. We bevestigen een gording achter de damwand en plaatsen het bestortingsmaterialen gedoseerd terug. Zo creëren we een robuuste damwand, waarmee de opdrachtgever nog vele jaren vooruit kan. De opdrachtgever is tevreden met onze daadkrachtige aanpak en is vooral blij dat de damwand weer functioneert”, aldus Mike van der Steen.

"Daadkrachtige aanpak werkt uitstekend bij calamiteit"

Mike van der Steen
Werkvoorbereider
Mike van der Steen
Aanvang
mei 2019
Looptijd
n.t.b.
Omvang
n.t.b.
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief