Herinrichting Maasboulevard Kessel

Opdrachtgever
Gemeente Peel en Maas
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Infra
Onze werkzaamheden
Aanbrengen damwanden
Aanbrengen nieuwe aanlegsteiger
Aanleg van recreatieve trappen
Opnieuw inrichten van de boulevard

Als enige dorp binnen de gemeente Peel en Maas dat direct aan de Maas ligt, en als een van de oudste dorpen aan de Maas, is de Maasboulevard voor Kessel een belangrijk kenmerk - niet alleen voor toeristen, maar ook de Kesselnaren zelf genieten dagelijks van dit prachtige stukje Nederland. Ploegam mag in 2021 aan de slag met de herinrichting van deze prachtige plek, zodat nog meer mensen van binnen én buiten Kessel ervan kunnen gaan genieten.

 

Vanaf de Maasboulevard heeft het dorp Kessel een prachtig uitzicht over de Maas. En die plek wordt alleen maar mooier: de Maasboulevard krijgt een nieuwe inrichting. We beschermen de Maasboulevard en aangelegen bebouwingen tegen het hoogwater van de Maas, en richten de boulevard in met extra mogelijkheden voor recreatie. Zo komen er trapelementen in de boulevard, waar bezoekers op verschillende hoogtes interactie hebben met het water. De voormalige loswal wordt ingericht als een plein voor ontmoeting en recreatie, en er komt een nieuwe aanlegsteiger voor kleine recreatievaart. Kun je het je voorstellen: varen langs de Maas, aanmeren aan de Maasboulevard, een ijsje scoren bij Clevers en genietend van het uitzicht op de Maas en Kasteel de Keverberg... Wij wel! 

 

Een deel ontwerp

Voor het grootste deel van het werk hebben de opdrachtgever, gemeente Peel en Maas, en ontwerper Plangroep Heggen het ontwerp uitgedacht. Maar een gedeelte is nog aan de grondige denkers en gedreven doeners van Ploegam om een passend ontwerp voor te maken: dat is het hybride gedeelte van het contract waar wij onze meerwaarde kunnen bieden. Het gaat om het plaatsen van damwand en de nieuwe trappartijen bij de aanlegsteiger, en het hoogwaterbestendig maken daarvan. Dat is een klus die ons wel is toevertrouwd! 

 

Samen met het dorp

Kessel is een dorp met een hechte gemeenschap, en een betrokken organisatie met vrijwilligers. De inwoners worden dan ook nauw betrokken bij het project. Procesmanager Bram: "We vragen de inwoners van Kessel om hulp bij het verwijderen van bankjes en prullenbak, maar ook bij het verwijderen van de Math Sieben-brug. Het is de bedoeling dat we de brugleuning terugbrengen in het ontwerp van de boulevard."

 

In onderstaande video is te zien hoe de Maasboulevard uiteindelijk moet gaan worden: een heerlijke plek voor recreatie, ontmoeting en plezier! 

"In dit project combineren we onze expertises waterbouw, infra en grondverzet. Dat maakt het mooi!"

Bram van Sonsbeek
Procesmanager
Bram van Sonsbeek
Je accepteert momenteel geen marketing cookies, je dient deze te accepteren om deze video te kunnen bekijken.

Wijzig je cookie voorkeuren
Aanvang
mei 2021
Looptijd
5 maanden
Omvang
€ 771.000
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief