Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Dijkversterking Milsbeek (Prio 4)

Opdrachtgever

Waterschap Limburg

Expertise

Grondwerk

Infra

Waterbouw

Werkzaamheden

Dijkversterking

Aanbrengen asfalt

Aanbrengen klei

Aanleg groenvoorzieningen

Groenvoorzieningen

Aanbrengen putconstructies

In het noorden van Limburg kom je als één van de laatste dorpen aan de Maas Milsbeek tegen. Ook hier dreigt het hoge water van de Maas. Daarom versterkte Ploegam in opdracht van Waterschap Limburg ook deze dijk. 

De dijk bestond alleen uit zand, en dat spoelde uit. Daarom brachten we kleipakketten aan om de dijk te versterken, zodat deze nog jaren mee gaat en de inwoners van Milsbeek beschermd zijn tegen het water van de Maas. We hebben ook een aantal landbouwpercelen opgehoogd, en we reconstrueerden de Bloemenstraat, waar we nieuw asfalt aanbrachten. Ook het verleggen van kabels en leidingen was een taak in dit project: die hebben we buiten het dijktracé gelegd.

We leveren onze klei aan per schip, zodat we de omgeving zo min mogelijk overlast bezorgen en minder transportbeweging hoeven uit te voeren.

Pieter Fransen

Uitvoerder

Klei per schip

Wij werkten naast het water, en dat kwam goed uit: we voerden de klei namelijk per schip aan. Hierdoor hinderden wij de omgeving zo min mogelijk met transport over de weg. Ook was het beter voor het milieu: we hebben ook minder CO2 uitgestoten!

 

Ieders talent

De dijkversterking in Milsbeek voerden wij uit in samenwerking met Dura Vermeer. Zo benutten we ieders talent: Ploegam nam het grondwerk en de waterbouwwerkzaamheden voor haar rekening, terwijl Dura Vermeer het asfalt verzorgde. Een goede combinatie!

Over dit project

Aanvang

2019-04-16

Omvang

€ 1.517.000

Looptijd

8 maanden

Status

Afgerond

Andere projecten

Bekijk alle projecten