Dijkversterking Milsbeek (Prio 4)

Opdrachtgever
Waterschap Limburg
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Infra
Onze werkzaamheden
Aanbrengen asfalt
Aanbrengen klei
Aanbrengen putconstructies
Aanleg groenvoorzieningen
Dijkversterking
Groenvoorzieningen

In het noorden van Limburg kom je als één van de laatste dorpen aan de Maas Milsbeek tegen. Ook hier dreigt het hoge water van de Maas, en dus gaat Ploegam in opdracht van Waterschap Limburg ook deze dijk versterken. 

 

De dijk bestaat nu alleen uit zand, en dat spoelt uit. Daarom gaan we kleipakketten aanbrengen om de dijk te versterken, zodat deze nog jaren mee gaat en de inwoners van Milsbeek beschermt tegen het water van de Maas. Er worden ook een aantal landbouwpercelen opgehoogd, en we reconstrueren de Bloemenstraat, waarop we nieuw asfalt aanbrengen. Ook het verleggen van kabels en leidingen is een taak in dit project: die liggen nu namelijk nog in het dijktracé, en moeten er buiten komen te liggen.

 

Klei per schip

Wij werken naast het water, en dat komt goed uit: we voeren de klei namelijk per schip aan. Zo hinderen wij de omgeving zo min mogelijk, want dan is er minder transport over de weg. Ook is het beter voor het milieu: er is minder transportbeweging en daarmee stoten wij minder CO2 uit!

 

Ieders talent

De dijkversterking in Milsbeek voeren wij uit in samenwerking met Dura Vermeer. Zo kunnen we ieders talent benutten: Ploegam neemt het grondwerk en de waterbouwwerkzaamheden voor haar rekening, terwijl Dura Vermeer het asfalt verzorgt. Een goede combinatie!

"We leveren onze klei aan per schip, zodat we de omgeving zo min mogelijk overlast bezorgen en minder transportbeweging hoeven uit te voeren."

Pieter Fransen
Uitvoerder
Pieter Fransen
Aanvang
april 2019
Looptijd
8 maanden
Combinanten
Dura Vermeer
Omvang
€ 1.517.000
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief