Dijkversterking Cluster F

Opdrachtgever
Waterschap Limburg
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanbrengen damwanden
Aanbrengen klei
Aanbrengen leidingwerk
Aanleg groen
Dijkversterking
Groenvoorzieningen

Als onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma - een alliantie van alle waterschappen en Rijkswaterstaat, die samen werken aan een waterveilig Nederland in 2050 - moet de dijk in Urmond versterkt worden.

 

Verschillende expertises

De huidige dijk voldoet niet meer: als het water in de Maas stijgt, zal Urmond onder lopen. Eén van de redenen is dat er nu alleen een dijk staat. Men is bang dat de dijk bij hoogwater zal uitspoelen. Daarom gaat Ploegam ter versterking damwanden plaatsen, die het water beter tegen kunnen houden. Ook bevat dit project enkele betonconstructies. Zo zijn er verschillende expertises voor ons te combineren in dit werk! 

 

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Cluster F bij Urmond is één van de laatste dijken die het Waterschap Limburg nog niet versterkt had in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Ploegam heeft een aantal van de andere dijkversterkingen ook mogen uitvoeren, zoals Cluster A & B (Stevensweert, Ohé en Laak, Roosteren en Grevenbicht) en Cluster D (Maastricht). En allemaal met hetzelfde doel: om te zorgen dat Limburg samen met de rest van Nederland veilig blijft voor hoogwater. 

"We zorgen ervoor dat de inwoners van Urmond nog jaren met veel plezier in Urmond kunnen wonen!"

Bram van Sonsbeek
Procesmanager
Bram van Sonsbeek
Aanvang
april 2019
Looptijd
7 maanden
Omvang
€ 627.000
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief