Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Dijkversterking Cluster F

Opdrachtgever

Waterschap Limburg

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Werkzaamheden

Dijkversterking

Aanbrengen damwanden

Aanbrengen klei

Groenvoorzieningen

Aanleg groen

Aanbrengen leidingwerk

Als onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma - een alliantie van alle waterschappen en Rijkswaterstaat, die samen werken aan een waterveilig Nederland in 2050 - versterkte Ploegam de dijk in Urmond.

Verschillende expertises

De huidige dijk voldeed niet meer: als het water in de Maas bleef stijgen, liep Urmond onder. Eén van de redenen is dat er nu alleen een dijk stond. Men was bang dat de dijk bij hoogwater zou uitspoelen. Daarom plaatste Ploegam ter versterking damwanden, die het water beter tegen kunnen houden. Ook bevatte dit project enkele betonconstructies. Zo combineerden wij verschillende expertises in dit werk! 

We zorgden ervoor dat de inwoners van Urmond nog jaren met veel plezier in Urmond kunnen wonen!

Bram van Sonsbeek

Procesmanager

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Cluster F bij Urmond was één van de laatste dijken die het Waterschap Limburg nog niet versterkt had in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Ploegam heeft een aantal van de andere dijkversterkingen ook uitgevoerd, zoals Cluster A & B (Stevensweert, Ohé en Laak, Roosteren en Grevenbicht) en Cluster D (Maastricht). En allemaal met hetzelfde doel: om te zorgen dat Limburg samen met de rest van Nederland veilig blijft voor hoogwater. 

Over dit project

Aanvang

2019-04-16

Omvang

€ 627.000

Looptijd

7 maanden

Status

Afgerond

Zandweg door de natuur op een mistige dag

Andere projecten

Bekijk alle projecten