Damwand landelijke Korendijk

Opdrachtgever
Waterschap Hollandse Delta
Onze expertises
Waterbouw
Onze werkzaamheden
Grondwerk
Aanbrengen damwanden
In opdracht van de combinatie PloegamBiggelaar heeft Ploegam Waterbouw constructieve wanden aangebracht op het traject Landelijke Korendijk.

 

Rob Slats: “We hebben gekozen voor het aanbrengen van stalen damwand in de binnenteen van de dijk. We hebben voor deze constructieve oplossing gekozen, omdat de beschikbare ruimte minimaal was. En met een stalen damwand lossen we het faalmechanisme binnenwaartste macrostabiliteit op.”

 

Openheid en betrokkenheid

Heemraad Leo van Gelder, verantwoordelijk voor waterveiligheid bij het waterschap, vertelt: “Wij staan er in dit gebied nu weer goed voor. De versterking van dijken langs het Spui is onderdeel van het landelijke HoogWater BeschermingsProgramma en draagt direct bij aan de veiligheid van het gebied. De dijken zijn nu tot tenminste 2050 op orde. Een groot compliment voor alle betrokkenen, want dit resultaat is mogelijk gemaakt door actief naar elkaar te luisteren en goede afspraken te maken. De openheid en betrokkenheid van alle partijen heeft voor dit resultaat gezorgd.”

"We hebben hier gekozen voor een constructieve oplossing, omdat de beschikbare ruimte minimaal was."

Rob Slats
Bedrijfsleider Waterbouw
Rob Slats
Aanvang
augustus 2016
Looptijd
2 maanden
Omvang
€ 1.412.500
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief