Hoofdinhoud
Waterveiligheid

Damwand landelijke Korendijk

Opdrachtgever

Waterschap Hollandse Delta

Expertise

Waterbouw

Werkzaamheden

Grondwerk

Aanbrengen damwanden

In opdracht van de combinatie PloegamBiggelaar heeft Ploegam Waterbouw constructieve wanden aangebracht op het traject Landelijke Korendijk.

Rick Slats: “We hebben gekozen voor het aanbrengen van stalen damwand in de binnenteen van de dijk. We hebben voor deze constructieve oplossing gekozen, omdat de beschikbare ruimte minimaal was. En met een stalen damwand lossen we het faalmechanisme binnenwaartste macrostabiliteit op.”

 

Openheid en betrokkenheid

Heemraad Leo van Gelder, verantwoordelijk voor waterveiligheid bij het waterschap, vertelt: “Wij staan er in dit gebied nu weer goed voor. De versterking van dijken langs het Spui is onderdeel van het landelijke HoogWater BeschermingsProgramma en draagt direct bij aan de veiligheid van het gebied. De dijken zijn nu tot tenminste 2050 op orde. Een groot compliment voor alle betrokkenen, want dit resultaat is mogelijk gemaakt door actief naar elkaar te luisteren en goede afspraken te maken. De openheid en betrokkenheid van alle partijen heeft voor dit resultaat gezorgd.”

Over dit project

Aanvang

2016-08-24

Omvang

€ 1.412.500

Looptijd

2 maanden

Status

Afgerond

We hebben hier gekozen voor een constructieve oplossing, omdat de beschikbare ruimte minimaal was.

Rick Slats

Operationeel en technisch manager

Andere projecten

Bekijk alle projecten