Baggeren Burgemeester Bergerpark

Opdrachtgever
Gemeente Venlo
Onze expertises
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanleg natuurvriendelijke oevers
Baggeren

In opdracht van de gemeente Venlo voeren we werkzaamheden uit in de achtertuin van het politiebureau. We baggeren de vijvers in het Burgemeester Bergerpark en het Wassumpark en verbeteren de natuurvriendelijke oevers. 

 

Werkvoorbereider Mart van Veghel: "We verwijderen het slib dat zich op de bodem van beide vijvers heeft opgebouwd tot een sliblaag. We verplaatsen de kraanmachine die de slib uit de vijver schept op strategische wijze, zodat we efficiënt werken. Zo optimaliseren we de snelheid van het baggeren. De verontreinigde grond uit de vijvers vormt een extra uitdaging. Daarom baggeren we deze eerst, waardoor we het risico op verspreiding van vervuilde grond minimaliseren. Daarnaast maken we de bestaande oevers natuurvriendelijk. Wij brengen grind aan en vullen dat aan met draineerzand. "

 

Mart:"Natuurlijk is er bij dit project, al duurt het kort, veel aandacht voor veiligheid. Zo ontvingen we een toolbox met daarin een veiligheidsinstructie. En natuurlijk zijn collega's hein en guus aanwezig."

"Samen met de Gemeente Venlo maken we de vijvers in Venlo weer een stukje schoner."

Mart van Veghel
Werkvoorbereider
Mart van Veghel
Aanvang
december 2023
Looptijd
1 maanden
Omvang
€ 161.000
Status
In voorbereiding
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief