Hoofdinhoud
Waterveiligheid
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Aanleg jachthaven Maashaven Roermond

Opdrachtgever

Boulevard Nautique Roermond BV

Expertise

Waterbouw

Werkzaamheden

Ontwerp en realisatie

Advies

Vergunningen

Engineering

NGE-onderzoek

Leveren en aanbrengen stalen palen

Aanbrengen drijvende steigers en paviljoen

De Maashaven Roermond is gelegen nabij het Outlet Center in Roermond. De haven geeft de stad Roermond net dat beetje extra: zowel voor de gemeente Roermond als voor de omgeving heeft de haven veel meerwaarde. Na het shoppen in het Outlet Center flaneren bezoekers over de boulevard, met uitzicht op de Maas en de prachtige jachten die hier aanmeren. 

Advies, ontwerp en realisatie

Aan opdrachtgever Boulevard Nautique hebben de specialisten van Ploegam Waterbouw hun advies uitgebracht over de inrichting en aanleg van de jachthaven. Want Ploegam realiseert niet alleen, wij adviseren ook! Op basis van het advies hebben wij ook de opdracht gekregen voor de engineering en het ontwerp van de jachthaven. Vervolgens hebben we hier NGE-onderzoeken uitgevoerd om te kijken of er geen niet-gesprongen explosieven meer verborgen lagen, en tenslotte hebben we de jachthaven mogen realiseren. 

We hebben hiertoe stalen palen geleverd en in de haven aangebracht, waaraan vervolgens drijvende steigers en een paviljoen bevestigd zijn. Zo kan de jachthaven mee met de waterstand van de Maas en liggen de jachten er altijd op hun mooist bij!

 

Meer weten over het advies van Ploegam Waterbouw, of zelf advies nodig voor jouw project? Lees hier meer over onze expertise. 

Over dit project

Aanvang

2017-06-01

Looptijd

1 maanden

Status

Afgerond

Ook dit deel van Roermond is dankzij het advies, ontwerp en de realisatie van onze waterbouw-specialisten weer een stukje mooier!

Rick Slats

Operationeel en technisch manager

Andere projecten

Bekijk alle projecten