Wij zijn winnaar van de Cobouw Infratech Publieksprijs

13 januari 2021|Anniek Nederpel

30 TONS ELEKTRISCHE GRAAFMACHINE IS DUIDELIJKE PUBLIEKSFAVORIET

 

Tijdens de eerste online editie van InfraTech werden vanochtend de innovatieprijzen uitgereikt. De publieksprijs was voor Ploegam. Onze elektrische machine kreeg van de 80 inzendingen de meeste waardering van het publiek. Naast de publieksprijs werden ook innovatieprijzen uitgereikt aan Protekta (koppelen houten palen), De Vries & Van de Wiel (reiniging van PFAS-verontreinigde gronden) en Astrin / Smart Infra (Smart Infra Technicus).

De prijs is voor ons vooral een aanmoediging door te gaan met het ontwikkelen van de emissieloze bouwplaats. Directeur Chris Ploegmakers licht het toe: “We lopen nu voorop en willen die positie vasthouden, maar dat kunnen we alleen samen. Duurzaam werken is de toekomst, dus ik zie het liefst een ontwikkeling waarbij de hele markt ermee bezig is. Samen ontwikkelen, samen slimme dingen bedenken om de uitstoot van stikstof en CO2 nog verder te beperken. Vandaar ook dat wij onze elektrische machines als open innovatie op de markt zetten. In onze ogen is dat de enige manier om als sector iets te bereiken.”

 

Wij willen iedereen die op ons gestemd heeft, van harte bedanken. Wil je meer weten over onze elektrische machines en onze route richting de emissieloze bouwplaats? Neem dan contact met ons op. 

 

Op de site van Cobouw kun je een interview lezen met Chris over deze innovatie.

In de video hieronder legt Chris uit waarom de innovatie deze prijs waard is. 

Foto: Chris Ploegmakers, directeur en mede-eigenaar van Ploegam (rechts) en Martin Egas, directeur Innovatie bij Ploegam (links), proosten op het winnen van de Cobouw InfraTech Publieksprijs 2021. 

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief