Waterinnovatieprijs 2019: Ooijen-Wanssum genomineerd!

19 november 2019|Marc Janssen

De nominatie hebben we gekregen voor de Steilranddijk en Hoge Gronddijk Ooijen Wanssum. Dura Vermeer en Ploegam hebben deze twee nieuwe dijken ontwikkeld als alternatief voor de klassieke dijk. De klassieke dijk past namelijk niet in het Limburgs landschap, in tegenstelling tot de nieuwe dijken. Door het inpassen van dijken met flauwe taluds worden gebiedseigen landschappelijke vormen van het Limburgse landschap overgenomen en is het gebied De nominatie hebben we gekregen voor de Steilranddijk en Hoge Gronddijk Ooijen Wanssum. Dura Vermeer en Ploegam hebben deze twee nieuwe dijken ontwikkeld als alternatief voor de klassieke dijk. De klassieke dijk past namelijk niet in het Limburgs landschap, in tegenstelling tot de nieuwe dijken. Door het inpassen van dijken met flauwe taluds worden gebiedseigen landschappelijke vormen van het Limburgse landschap overgenomen en is het gebied beschermd tegen hoogwater.

 

Ga stemmen!

Tot en met 9 december kun je via deze link stemmen voor de Publieksprijs. Vergeet niet je stem te bevestigen (via de mail die je krijgt nadat je hebt gestemd). Op 12 december tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Lees hier meer over de innovatieve dijkenstrategie: https://www.ooijen-wanssum.nl/gebiedsontwikkeling/deelprojecten / www.ooijen-wanssum.nl.

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief