Spui Oost is tot tenminste 2050 dijkveilig!

25 september 2017|Anniek Nederpel

Op 22 september vierde Ploegam samen met combinanten Van den Biggelaar en Dura Vermeer en opdrachtgever Waterschap Hollandse Delta dat de dijkversterking Spui Oost is afgerond. 

 

De werkzaamheden, waarin 8,3 kilometer dijk langs het Spui tussen Goudswaard en Oud-Beijerland is versterkt, zijn binnen planning en begroting opgeleverd. 

Dijkveilig
Spui Oost is tijdens de afsluiting van het project dijkveilig verklaard: tot tenminste 2050 is het gebied rondom het Spui veilig voor overlast van het water. Bijzonder onderdeel van dit project was het drukken van damwanden in Nieuw-Beijerland: op 70 centimeter van de gevels werden 14 meter lange, stalen platen in de dijk gedrukt. Het was de enige manier om de dijk te versterken! 

Video

De opdrachtgever, Waterschap Hollandse Delta, maakte een mooie video over het verloop van dit project. Je ziet hierin hoe de dijken versterkt zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Bekijk de video hier: 

 

 

Meer informatie over Spui Oost? Bekijk dan hier de projectpagina en lees meer. 

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief