Hoofdinhoud

Podcast Doorzagen over samenwerking in een tweefasenaanpak

20-03-2024

Waterveiligheid
Rijkswaterstaat
Samenwerking
Cobouw
Tweefasenaanpak

Deze week in Doorzagen, de podcast waarin journalist Thomas van Belzen van Cobouw een actueel item in de bouw bespreekt met één of meerdere gasten: de samenwerking bij ons project Krib- en Oeververlaging Pannerdensch Kanaal! Aart-Jan van 't Oever, projectleider bij Ploegam, en Huub Hector, projectmanager bij Rijkswaterstaat, blikken terug op dit project met innovatieve contractvorm. Waarom koos Rijkswaterstaat voor de tweefasenaanpak en hoe heeft dat uitgepakt? Beluister de aflevering hier: 

Het Pannerdensch Kanaal, dat loopt van het Bijlands Kanaal bij de Pannerdense Kop tot de Nederrijn bij Angeren, is een cruciale schakel in het watersysteem van ons land. Het wordt ook wel 'de kraan van Nederland' genoemd. Maar de kraan moest beter worden afgesteld, om te zorgen dat het gebied niet overstroomt bij hoogwater. 

 

Om risico's eerlijk te verdelen en de markt tevreden te stellen, koos Rijkswaterstaat voor een tweefasenaanpak. In de podcast bespreken Hector en van 't Oever hoe dat voor beide partijen heeft uitgepakt op gebied van samenwerking, risico's en het projectresultaat. 

We hebben pittige gesprekken gehad in de dialoogfase, maar uiteindelijk was het project in de uitvoering zeer plezierig. Ik ben niet één dag met tegenzin naar mijn werk gegaan.

Aart-Jan van 't Oever

Projectleider

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws