Hoofdinhoud

Open dag snellaadplein WattHub XL

26-09-2023

Elektrisch
Emissieloos
Elektrischemachines
Watthub
Laadplein

Koning Willem-Alexander opent deze week het WattHub XL laadplein langs de A15 bij Geldermalsen. Net zo nieuwsgierig als de koning? Kom dan naar de open dag op zaterdag 30 september!

Tussen 10.00 en 15.00 uur opent het snellaadplein haar deuren voor iedereen. De toegang is vrij: je hoeft je niet aan te melden. Je vindt WattHub aan de Meersteeg in Geldermalsen, naast het Avri-terrein. 

 

Speciaal op deze dag zijn de nieuwste elektrische machines, die normaal gesproken op project Dijkversterking Tiel-Waardenburg werken, ook te bezichtigen op het laadplein. Verder zie je de windmolens en het zonneveld van dichtbij.

WattHub Geldermalsen is in eerste instantie speciaal aangelegd voor het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg, uitgevoerd door Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer, voor deze gelegenheid samenwerkend in het consortium Mekante Diek. De ambitie is om de dijkverzwaring volledig emissieloos uit te voeren, maar omdat dergelijke snellaadpleinen voor groot materieel en vrachtwagens nog niet bestonden, hebben de bedrijven de handen ineengeslagen om dit zelf te ontwikkelen. Inmiddels staat WattHub Geldermalsen echter ook open voor andere bedrijven die elektrische auto’s, bedrijfsauto’s of machines willen opladen!

Een elektrische vrachtwagen op snellaadplein WattHub
Een elektrische vrachtwagen op snellaadplein WattHub

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws