Hoofdinhoud

Lentloperbrug wint publieksprijs

30-01-2018

Ruimte voor de rivier
Waterveiligheid
Civiele kunstwerken
Combinatie
Spiegelwaal
I-lent
Lentloperbrug
Prijs
Architectuur
Brug

Afgelopen week werd de Architectuurprijs Nijmegen uitgereikt: een prijs waarmee het Architectuurcentrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen de kwaliteit van architectuur in Nijmegen willen stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

De Lentloperbrug kwam maandag uit de bus als publieksfavoriet! Bijna 14,5% van de stemmen was voor de brug, die over de Spiegelwaal ligt en het in het project onstane eiland Veur-Lent verbindt met het vasteland. Ploegam werkte in de combinatie i-Lent, samen met Dura Vermeer, aan het project Ruimte voor de Waal. De brug is ontworpen door Ney & Poulissens Architects & Engineers

Lentloper

Lentloperbrug

De brug over de Spiegelwaal is bestemd voor fietsers en wandelaars. Ook auto's kunnen erop, maar zijn enkel te gast op deze brug. 

"De brug (...) wordt door stemmers geroemd om zijn 'gracieuze ontwerp' en 'het lichtspel dat ervoor zorgt dat de brug telkens weer een verrassende plek is om volop van de prachtige omgeving te kunnen genieten'", lezen we op de website van het Architectuurcentrum. De jury schrijft in het juryrapport over de brug: "Een mooi gebaar op een goede plek. De doorsteekjes zijn aangename verrassingen die een heel nieuw perspectief bieden op de onderzijde van de brug die qua stijl sterk verschilt van de bovenzijde van de brug." 

Foto: Thea van den Heuvel/DAPh

Lentloper
Lentloper

Ruimte voor de Waal

De Lentloperbrug is onderdeel van het project Ruimte voor de Waal. De combinatie i-Lent zorgde hier voor meer ruimte voor de rivier, die Nijmegen voorheen bij hoogwater in spanning bracht. Nu kan de Waal het extra water kwijt rondom het eiland Veur-Lent, door de Spiegelwaal. Meer lezen over dit mooie project? Hier vind je projectpagina met alle informatie. 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws