Hoofdinhoud

Klaar voor de start: Livestream inrijden fietsbrug

28-08-2020

Civiele kunstwerken
Combinatie
Brug
Brainport
Fietsbrug

Betere doorstroming

De brug komt vlakbij Eindhoven Airport te liggen en is belangrijk voor het verbeteren van de doorstroming op de Anthony Fokkerweg. Het huidige fietspad wordt opgeofferd voor een extra strook voor het autoverkeer. Ergens in de tweede helft van oktober is de brug klaar voor voetgangers en fietsers.

 

De stalen boog en de verlichting typeren de brug. Zowel de boog als het brugdek worden verlicht en afhankelijk van de snelheid waarmee een passant op de brug komt zijn er verschillende lichteffecten te zien​. De kleuren wisselen per seizoen.

De fietsbrug Tegenbosch staat klaar om met behulp van platformwagens over de A2 naar zijn plek te rijden. In de nacht van 29 op 30 augustus gaat het gebeuren. 

De afgelopen maanden is de fietsbrug opgebouwd op de bouwplaats langs de A2/N2 ter hoogte van Novotel. Met 160 meter lengte overspant de brug straks veertien rijstroken over de A2. De brug is te zwaar om op zijn plek gehesen te worden. Daarom wordt hij met behulp van zogeheten platformwagens naar zijn plek gereden. Om 22.00 uur start het inrijden en rond middernacht moet de brug op zijn plek liggen. De werkzaamheden zijn via een livestream van de gemeente Eindhoven te volgen.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws