Hoofdinhoud

Ploegam realiseert kasteelmuur in Broekhuizenvorst

02-11-2023

Stapelstenen
Kasteelmuur
Vakmanschap
Uitkijktoren

Gisteren legden we de laatste steen op de ‘kasteelmuur’ van Recreatiepark Kasteel Ooijen bij Broekhuizenvorst. Een mooi moment om eens een bezoek te brengen aan het project. Samen met uitvoerder Ad van den Elzen liepen we over het park en bekeken we de werkzaamheden. Met de aanleg van de muur is de eerste stap gezet in de uitbreiding van het park. 

700 trailers aan stenen

Ad vertelt vol trots over de stapelmuur: “We zijn op 6 februari van dit jaar begonnen met de muur van stapelstenen. Vandaag leggen we de laatste stenen. De muur is maar liefst 1,6 kilometer lang en 5,2 meter hoog. Je realiseert je eigenlijk niet hoe hoog de muur is totdat je er zelf voor staat. In totaal hebben we 10.000 ton stenen gestapeld, wat neerkomt op ongeveer 400 vrachtwagens aan stenen!”

Onze werkzaamheden aan het park houden niet op bij de muur. Ad: “We bouwden ook een uitkijktoren en in de toekomst voeren we nog veel verschillende werkzaamheden uit om de uitbreiding van het recreatiepark te realiseren. We realiseren palen en vlonders voor drijvende watervilla’s, leggen een brug aan voor een drijvend restaurant en leggen een jachthaven aan. De grond die we vanuit project Ooijen-Wanssum transporteerden, gebruiken we om een terrassencamping aan te leggen. Er is dus nog zat te doen en dat is geen straf: het is een prachtige locatie. Je kijkt uit over de Maas en Nationaal Park de Hamert.”  

Kasteelcamping Ooijen in cijfers
Kasteelcamping Ooijen in cijfers
Er is nog genoeg te doen en dat is geen straf: het is een prachtige locatie!

Ad van den Elzen

Uitvoerder

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws