Hoofdinhoud

Feestelijke opening Platessa bij Port of Urk

04-07-2024

Urk
#gemeente
bouwrijp

Sinds woensdag 3 juli 2024 is de gemeente Urk een weg rijker. Wethouder Nathanaël Middelkoop opende samen met Rob Bouwens, Directeur Realisatie van Ploegam, officieel de Platessa. Sinds april was de Zuidermeerweg, bij de toegang naar het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk, afgesloten. Ploegam heeft het begin van de Zuidermeerweg gereconstrueerd. De weg is volledig opgebroken en in een nieuw profiel opnieuw aangelegd. Het nieuwe gedeelte van de Zuidermeerweg heet nu dus officieel Platessa. 

Wat is er gebeurd de afgelopen maanden?

Ploegam heeft voor het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk watergangen gegraven en riolering aangelegd. Ook zijn er percelen opgehoogd voor toekomstige bedrijven. Het eerste stuk van de Zuidermeerweg is gesloopt en daarna is het wegtracé verlegd en verbreed. Daarna is er fundering aangelegd, geasfalteerd en belijning aangebracht. Tijdens de laatste fase zijn de bermen afgewerkt en ingezaaid en zijn er verkeersborden geplaatst.  

 

Fietspad

De toegangsweg naar Port of Urk is vanaf begin juli weer open voor het verkeer. Het nieuwe fietspad is nog niet gereed omdat de nutspartijen daar nog mee aan het werk gaan. Daarvoor worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen, zodat fietsers veilig op de rijbaan kunnen fietsen.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws