Hoofdinhoud

De dijkversterking ervaren in Wolferen Sprok

13-05-2019

Dijkwerkers
Dijkversterking
Hoogwaterbeschermingsprogramma
Open dag
Dijk xperience

Van de dijkversterking tussen Wolferen en Sprok is buiten nog niets te zien, maar aan de ontwerptafel wordt al hard gewerkt. Toch stonden er afgelopen weekend al machines op de dijk bij de Dijk Xperience!

Dijk Xperience

Dijk Xperience

Groot of klein kon zelf een dijktalud maken met een rupskraan, dumper of bulldozer. Met een virtual reality-bril in de toekomst kijken hoe de dijk er tussen Sprok (Lent) en Wolferen (Overbetuwe) uit komt te zien. Kleiproeven, techniek en veilig werken: tijdens de Dijk Xperience kregen bewoners van de Waaldijk én medewerkers van Ontwerpteam De Betuwse Waard, op het terrein naast stadsbrug De Oversteek, een kijkje achter de schermen van een dijkversterking. 

Dijk Xperience
Dijk Xperience

Dijkversterking Wolferen Sprok

De dijk vanaf Wolferen (Overbetuwe) tot aan Sprok (Lent) moet versterkt worden zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het Ontwerpteam De Betuwse Waard werkt aan een slim, efficiënt, veilig en uitvoerbaar ontwerp voor deze dijkversterking en bestaat uit Waterschap Rivierenland, aannemerscombinatie De Betuwse Waard (bestaande uit Ploegam, GMB en Dura Vermeer) en ingenieursbureau Witteveen+Bos. 

 

Alles over deze dijkversterking kun je lezen op de projectpagina

Dijk Xperience Wolferen Sprok

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws