Hoofdinhoud

Basisschoolleerlingen op werkbezoek in Ransdaal

31-01-2018

In Ransdaal, in de gemeente Voerendaal, voert Ploegam reconstructiewerkzaamheden uit aan de Ransdalerstraat. In het werkveld bevindt zich onder andere een basisschool. Hoog tijd voor de leerlingen om eens een kijkje te nemen!

Op excursie in eigen straat

Op 30 januari gingen de leerlingen van basisschool Sint Theresia op excursie, maar wel vlakbij hun school: ze mochten een blik werpen op de werkzaamheden aan de straat waar hun school aan ligt: de Ransdalerstraat. Ploegam werkt hier aan de reconstructie van de riolering en bestrating. Interessant om te zien natuurlijk, want wat komt er nu allemaal kijken bij zo'n reconstructie? De leerlingen bekeken de werkzaamheden en kregen uitleg.  

 

Veiligheid voorop

Veel van deze kinderen lopen dagelijks langs of over het gebied waar Ploegam riolering en bestrating aanbrengt. Daarbij wordt ook groot materieel, zoals graafmachines, ingezet. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje - reden voor Ploegam om de leerlingen uitleg te geven over veiligheid, de draaihoek van een machine en het veilig betreden van het werkveld. De veiligheid van de kinderen staat voorop: daarom sponsorde Ploegam veiligheidshesjes voor alle leerlingen. Niet alleen tijdens de excursie - de leerlingen kunnen de hesjes vanaf nu iedere dag dragen onderweg naar school, zodat ze goed zichtbaar zijn voor de grondige denkers en gedreven doeners van Ploegam.

Excursie Ransdalerstraat
Excursie Ransdalerstraat

In opdracht van de gemeente Voerendaal voert Ploegam Infra werkzaamheden uit op deze weg. Ploegam Infra brengt op de Ransdalerstraat een betonriool aan voor het opvangen van het vuilwater. Naast de aanleg van het betonriool wordt ook een pvc riool aangebracht voor het opvangen van het regenwater. Tijdens de rioleringswerkzaamheden worden ook de huis- en kolkaansluitingen vervangen.

 

Meer weten over de reconstructiewerkzaamheden aan de Ransdalerstraat? Bekijk hier de projectpagina! 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws