Hoofdinhoud
Bereikbaarheid & Mobiliteit

Wegenstructuur Brainport Park - Anthony Fokkerweg

Opdrachtgever

Gemeente Eindhoven

Expertise

Grondwerk

Infra

Transport

Werkzaamheden

Realiseren fietspad

Reconstructie

Realiseren toerit

De bereikbaarheid van Eindhoven Airport, Brainport Industries Campus, Flyght Forum en GDC kwam in problemen door de toename van verkeersdrukte. Daarom sloegen Ploegam en Dura Vermeer, in de vorm van een bouwteam, de handen ineen om de doorstroming van verkeer op de Anthony Fokkerweg te verbeteren. 

Over dit project

Aanvang

2017-07-24

Omvang

€ 18.317.000

Looptijd

48 maanden

Status

Afgerond

Een bouwteam
Wilko Hommes: “We hebben als een aantal jaren met Dura Vermeer een goede samenwerkingsovereenkomst. Zo deden we dat weer voor dit project, dat we in bouwteamverband uitvoeren. Dat betekent dat in de ontwerpfase van het project al een samenwerking is tussen de bouwer en de opdrachtgever. Wij moesten ervoor zorgen dat het ontwerp gedragen werd door alle partijen en hebben écht als team geopereerd om alle raakvlakken te kunnen beheersen. Een bouwteam draait op samenwerking, vertrouwen en het respecteren van elkaars belangen, zowel van ons als die van de opdrachtgever.”

 

De werkzaamheden
Wilko: “Om de doorstroming te verbeteren, legden wij extra rijstroken aan. Ook realiseerden we een nieuwe aansluiting op de N2 richting het Zuiden. Om deze extra rijstroken aan te leggen, verbreedden we het bestaande kunstwerk op het Beatrixkanaal en realiseerden wij een fietstunnel. Op het huidige kunstwerk, over de A2/N2, verplaatsen we het fietspad naar een prachtige nieuwe fietsbrug: de Tegenbosch."

Een nieuw project, maar een vertrouwde samenwerking

Wilko Hommes

Projectleider

Andere projecten

Bekijk alle projecten