Wegenstructuur Brainport Park - Anthony Fokkerweg

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven
Onze expertises
Grondwerk
Infra
Transport
Onze werkzaamheden
Realiseren fietspad
Realiseren toerit
Reconstructie

De bereikbaarheid van Eindhoven Airport, Brainport Industries Campus, Flyght Forum en GDC kwam in problemen door de toename van verkeersdrukte. Daarom sloegen Ploegam en Dura Vermeer, in de vorm van een bouwteam, de handen ineen om de doorstroming van verkeer op de Anthony Fokkerweg te verbeteren. 

 

Een bouwteam

Wilko Hommes: “We hebben als een aantal jaren met Dura Vermeer een goede samenwerkingsovereenkomst. Zo deden we dat weer voor dit project, dat we in bouwteamverband uitvoeren. Dat betekent dat in de ontwerpfase van het project al een samenwerking is tussen de bouwer en de opdrachtgever. Wij moesten ervoor zorgen dat het ontwerp gedragen werd door alle partijen en hebben écht als team geopereerd om alle raakvlakken te kunnen beheersen. Een bouwteam draait op samenwerking, vertrouwen en het respecteren van elkaars belangen, zowel van ons als die van de opdrachtgever.”

 

De werkzaamheden

Wilko: “Om de doorstroming te verbeteren, legden wij extra rijstroken aan. Ook realiseerden we een nieuwe aansluiting op de N2 richting het Zuiden. Om deze extra rijstroken aan te leggen, verbreedden we het bestaande kunstwerk op het Beatrixkanaal en realiseerden wij een fietstunnel. Op het huidige kunstwerk, over de A2/N2, verplaatsen we het fietspad naar een prachtige nieuwe fietsbrug: de Tegenbosch."

 

 

Aanvang
juli 2017
Looptijd
48 maanden
Combinanten
Dura Vermeer
Omvang
€ 18.317.000
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief