Visvijvers Nuth

Opdrachtgever
Gemeente Nuth
Geonius
Onze expertises
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanbrengen vlonders
Baggeren
Groenvoorzieningen
Vernieuwen stuwen
Vervangen oeverbeschoeiing

In de gemeente Nuth bevinden zich prachtige visvijvers: de visvijvers Nierhoven en visvijver Wijnandsrade. De gemeente Nuth heeft de wens om de vijvers, die veel gebruikt worden door de nabij gelegen visvereniging, een opknapbeurt te geven. Een mooie klus voor de grondige denkers en gedreven doeners van Ploegam.

 

De oude beschoeiing was rot en dus aan vervanging toe. Daarom trillen we nieuwe, hardhouten palen in de oever en plaatsen er combischotten. Ook wordt er een ankergording voor geplaatst. Zo kunnen de visvijvers, wanneer het project is afgerond, weer minstens 25 jaar mee.

 

Aangezien de visvijvers voornamelijk recreatief gebruikt worden, staat de visser centraal bij de werkzaamheden. Zo wordt de visvereniging betrokken. Er worden bijvoorbeeld vlonders aangebracht om op te kunnen vissen, zodat de vissers droog staan en ze hun stoelen niet in de grond hoeven te zetten. Zij kunnen zo weer volop genieten van het vissen aan de visvijvers.

 

Het werk bestaat in de praktijk uit twee deelprojecten, maar de werkzaamheden houden hetzelfde in. Het werken met een houten constructie als aanvulling op het grondwerk is een mooie klus. En daar is het resultaat straks ook naar!

"In dit werk kan ik helemaal mijn ei kwijt! De combinatie van overzicht houden en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken past het beste bij mij."

Ad van den Elzen
Uitvoerder
Ad van den Elzen
Aanvang
augustus 2018
Looptijd
n.t.b.
Omvang
€ 763.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief