Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Visvijvers Nuth

Opdrachtgever

Gemeente Nuth

Geonius

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Baggeren

Groenvoorzieningen

Vervangen oeverbeschoeiing

Aanbrengen vlonders

Vernieuwen stuwen

In de gemeente Nuth bevinden zich prachtige visvijvers: de visvijvers Nierhoven en visvijver Wijnandsrade. De gemeente Nuth heeft de wens om de vijvers, die veel gebruikt worden door de nabij gelegen visvereniging, een opknapbeurt te geven. Een mooie klus voor de grondige denkers en gedreven doeners van Ploegam.

De oude beschoeiing was rot en dus aan vervanging toe. Daarom trillen we nieuwe, hardhouten palen in de oever en plaatsen er combischotten. Ook wordt er een ankergording voor geplaatst. Zo kunnen de visvijvers, wanneer het project is afgerond, weer minstens 25 jaar mee.

 

Aangezien de visvijvers voornamelijk recreatief gebruikt worden, staat de visser centraal bij de werkzaamheden. Zo wordt de visvereniging betrokken. Er worden bijvoorbeeld vlonders aangebracht om op te kunnen vissen, zodat de vissers droog staan en ze hun stoelen niet in de grond hoeven te zetten. Zij kunnen zo weer volop genieten van het vissen aan de visvijvers.

 

Het werk bestaat in de praktijk uit twee deelprojecten, maar de werkzaamheden houden hetzelfde in. Het werken met een houten constructie als aanvulling op het grondwerk is een mooie klus. En daar is het resultaat straks ook naar!

Over dit project

Aanvang

2018-08-01

Omvang

€ 763.000

Status

Afgerond

In dit werk kan ik helemaal mijn ei kwijt! De combinatie van overzicht houden en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken past het beste bij mij.

Ad van den Elzen

Uitvoerder

Andere projecten

Bekijk alle projecten