Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Uitbreiding Jachthaven Hermus – Roermond

Opdrachtgever

Expertise

Waterbouw

Midden in het Maasplassengebied op het schiereiland Hatenboer nabij Roermond ligt jachthaven Hermus. Een prachtige plek waar het goed toeven is voor de watersporter die van rust en comfort houdt. Een gewilde plek waar steeds meer recreanten hun boot graag aanmeren. Om aan de groeiende vraag tegemoet te komen, heeft de exploitant Ploegam gevraagd het aantal bootsteigers uit te breiden.

Kees de Vries, hoofduitvoerder Ploegam Waterbouw, vertelt over dit project: “De jachthaven hebben we stevig aangepakt. We zijn gestart met het verwijderen van groen, stortsteen en de strekdammen (grond en grind). Vervolgens hebben we nieuwe palen aangebracht voor de bootsteigers. Momenteel ronden we de laatste fase van het project af: we brengen de wegverharding aan.”

 

Met de nieuwe ligplaatsen is de jachthaven gereed voor de komende watersportseizoenen. Kees kijkt met een goed gevoel terug op het project. “Het is een project dat goed bij ons past. We hebben de regie gevoerd en het werk van A tot Z georganiseerd en uitgevoerd met een eigen team. Het werk sluit mooi aan bij onze ambitie: Nederland mooier maken! Wij bedanken Jachthaven Hermus dan ook hartelijk voor het gunnen van de opdracht.”

Over dit project

Aanvang

2018-10-01

Looptijd

4 maanden

Status

Afgerond

Een project dat aansluit bij onze ambitie: Nederland mooier en veiliger maken!

Kees de Vries

Hoofduitvoerder

Andere projecten

Bekijk alle projecten