Tunnel Alliantie Sittard - Geleen

Opdrachtgever
BAM Infra
Onze expertises
Grondwerk
Transport
Onze werkzaamheden
Grondwerk

We hebben in opdracht van BAM Infra Regionaal Civiel werkzaamheden uitgevoerd voor het realiseren van  twee onderdoorgangen (Raadskuilderweg / Lintjesweg) onder het spoor. Pieter Fransen, uitvoerder, vertelt over de werkzaamheden: “De tunnel is aangelegd ter vervanging van de onbewaakte spoorwegovergang op de Raadskuilderweg. Spoorbeheerder ProRail streeft ernaar om alle onbeveiligde overwegen te sluiten omdat daar regelmatig (bijna)ongelukken gebeuren. Wij zijn blij dat we onze expertise kunnen inzetten om hier een steentje aan bij te dragen.”

 

“Voor deze klus hebben we diverse werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding van het uiteindelijke plaatsen van de tunnel. Werken voor ProRail betekent dat je te maken hebt met hoge standaarden wat betreft de veiligheid op en rond het werk.. Een andere factor die meespeelt bij het werken rondom het spoor is planning. opdHet betekent bijvoorbeeld dat we nachten hebben gewerkt in het weekend. Dat is altijd een mooi en zwaar: je gaat de hele nacht door maar het is altijd een bijzonder sfeertje.”

 

Naar verwachting is de tunnel in het voorjaar van 2022 klaar voor gebruik. Naar verwachting is dan ook de fiets- en voetgangersonderdoorgang op de Lintjesweg gereed. Deze onbeveiligde spoorwegovergang werd in juli 2019 afgesloten.

"Mooie opdracht waarbij we een bijdrage leveren aan het veiliger maken van de omgeving"

Pieter Fransen
Uitvoerder
Pieter Fransen
Aanvang
februari 2021
Looptijd
10 maanden
Omvang
€ 200.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief