Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Spaanderstraatsche Akkers

Opdrachtgever

Gemeente Oss

Expertise

Grondwerk

Transport

Werkzaamheden

Grondwerk

Kom je over de N329 vanaf de Maas naar ons kantoor in Oss gereden, dan kom je langs een van onze afgeronde projecten: Spaanderstraatsche Akkers in Berghem.

In opdracht van de gemeente Oss heeft Ploegam hier een ‘zonnebloemenpark’ aangelegd, waarbij ronde zonnepanelen in de vorm van zonnebloemen gaan zorgen voor groene stroom.

 

Gedreven doeners

Het project is een RAW-bestek, waarin voor Ploegam vooral het aspect ‘gedreven doeners’ tot uiting komt. Na aanbesteding zijn we zo snel mogelijk gaan doen waar wij goed in zijn: contact leggen met de opdrachtgever, de benodigde plannen schrijven, inkoop rond maken, een geoptimaliseerde uitvoeringsplanning maken en mensen en materieel regelen om buiten aan de slag te kunnen gaan!

 

Zonne-energie

Eenmaal buiten aan de slag is Ploegam begonnen met het grondwerk: het graven van watergangen en het verwerken van de vrijkomende grond in een helling voor de zonnepanelen. Die zijn zo optimaal mogelijk geplaatst richting de zon, zodat ze zoveel mogelijk zonne-energie kunnen opnemen. De fundering van de zonnepanelen bestaat uit grote betonplaten, en natuurlijk moest ook het een en ander aan kabels geregeld worden om de opgewekte stroom te transporteren. Met de wandelpaden, vlonderbruggen en het aangeplante groen is het gebied inmiddels een recreatiegebied voor jong en oud.

 

Schapen

Het project werd op 3 oktober 2018 officieel geopend met bijzonder publiek: de wethouder van de gemeente Oss liet een kudde schapen vrij in het gebied. En nu kan iedereen genieten van een nieuw stukje natuur in Berghem, terwijl het ook nog eens duurzame energie opwekt!

Over dit project

Aanvang

2017-09-01

Omvang

€ 183.000

Looptijd

12 maanden

Status

Afgerond

Zo vlakbij ons eigen kantoor kunnen we goed zien hoe het gebied iedere dag verandert!

Alec Brouwers

Projectleider

Andere projecten

Bekijk alle projecten