Hoofdinhoud

Nieuwbouw Vebe Floorcoverings

Opdrachtgever

Condor Constructions B.V.

Expertise

Grondwerk

Infra

Transport

Werkzaamheden

Riool aanbrengen

Grondverzet

Asfalteren

Aanleg riool

Aanbrengen bestrating

In opdracht van Condor Constructions B.V. maken wij het terrein van Vebe bouwrijp. Vebe is één van de wereldmarktleiders op het gebied van tapijt. Het bedrijf breidt hun fabriek in Genemuiden, de tapijthoofdstad van Nederland, uit. Wij verzorgen het grondwerk en de infrastructurele inrichting van deze uitbreiding. 

Een mooi en veelzijdig project, met oog voor veiligheid

Bas Ebbelaar

Werkvoorbereider

Werkvoorbereider Bas Ebbelaar: “In 2022 zijn we als combinatie, samen met Van Lenthe Dalfsen, aan tafel gekomen. Wij zagen een aantal optimalisaties in het bestek en nadat wij deze uitwerken, namen we het werk aan. In week 22 startten we met onze werkzaamheden. Om het terrein bouwrijp te maken, hebben we de bestaande veengrond ontgraven en vervangen voor de constructief sterke zandlaag. Om dit mogelijk te maken, hebben we ruim 250.000m3 zand naar de projectlocatie getransporteerd per schip en as.”

 

Eigenlijk voeren Ploegam en Van Lenthe Dalfsen B.V alle werkzaamheden uit, behalve het bouwen van de bedrijfshal zelf. De bouwer is inmiddels begonnen met zijn werkzaamheden, terwijl Ploegam het nieuwe riool aanlegt. Bas: “Het gezamenlijk delen van de projectlocatie brengt natuurlijk wat logistieke uitdagingen met zich mee. Daarom is er ook extra aandacht voor onderlinge afspraken rondom veiligheid en bereikbaarheid. Veiligheid is een belangrijk onderwerp tijdens de uitvoering. Naast de goede coördinatie en afstemming met de bouwer, introduceerden we ons veiligheidsprogramma hein & guus bij combinant Van Lenthe Dalfsen B.V.” 

 

Bas: “In 2024 starten we met het woonrijp maken van het terrein. In fases voorzien wij het buitenterrein van definitieve verharding in elementverharding (betonstraatstenen en H-profielstenen) en deels in asfalt. Als laatste stap leggen we parkeervakken aan en zijn onze werkzaamheden afgerond.”

Over dit project

Aanvang

2023-03-29

Omvang

€ 5.999.000

Looptijd

15 maanden

Status

In uitvoering

Luchtfoto van werkzaamheden in het zand tussen de groene weilanden
Luchtfoto van werkzaamheden bij rijen zand

Andere projecten

Bekijk alle projecten