Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Natuurontwikkeling De Bunzing

Opdrachtgever

Utrechts Landschap

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Grondwerk

Natuurherstel

In opdracht van Utrechts Landschap herstelt Ploegam in het najaar van 2020 een deel van het natuurgebied De Bunzing. Projectcoordinator Roy van Emmerik: “We graven de voedselrijke bovengrond van een aantal graslandpercelen af en zorgen dat de natuur weer de ruimte krijgt om tot bloei te komen. Bovendien plaatsen we een stuw zodat het de watervoorziening in het gebied wordt geoptimaliseerd.

Werkzaamheden

Roy gaat specifieker in op de werkzaamheden: “We graven circa 6 hectare voedselrijk grasland 30-40cm af. Daarnaast leggen we enkele poelen en laagtes aan. We zijn begin september gestart en ronden het begin november af. De afgegraven percelen worden ingezaaid met hooi uit goed ontwikkelde terreinen, omdat zaad van veel zeldzame soorten ontbreekt. Zo krijgen we straks weer een mooie natuurlijke omgeving waar het prachtig recreëren is.”

 

Samenwerking optimaal

Natuurontwikkeling mag je ondertussen wel een specialisme noemen van Ploegam. Roy vertelt: “Het is werk dat goed bij ons past. Wij claimen dat we Nederland mooier maken en met deze projecten maken we het waar. Het is een mooi project waarbij we op een prettige, constructieve manier samenwerken met de opdrachtgever. We verstaan elkaar goed en dat zorgt voor fijne werksfeer in dit mooie gebied.”

 

Over dit project

Aanvang

2017-09-01

Looptijd

3 maanden

Status

Afgerond

Wij claimen dat we Nederland mooier maken en met dit project maken we het waar.

Andere projecten

Bekijk alle projecten