Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Natuurontwikkeling De Bunzing

Opdrachtgever

Utrechts Landschap

Expertise

Grondwerk

Werkzaamheden

Grondwerk

Natuurherstel

In opdracht van Utrechts Landschap herstelde Ploegam in het najaar van 2020 een deel van het natuurgebied De Bunzing. Projectcoordinator Roy van Emmerik: “We hebben de voedselrijke bovengrond van een aantal graslandpercelen afgegraven en zorgden dat de natuur weer de ruimte krijgt om tot bloei te komen. Bovendien plaatsten we een stuw, zodat de watervoorziening in het gebied wordt geoptimaliseerd.

Werkzaamheden

Roy gaat specifieker in op de werkzaamheden: “We hebben circa 6 hectare voedselrijk grasland 30-40cm afgegraven. Daarnaast legden we enkele poelen en laagtes aan. We zijn begin september gestart en hebben het project begin november afgerond. De afgegraven percelen zijn ingezaaid met hooi uit goed ontwikkelde terreinen, omdat zaad van veel zeldzame soorten ontbrak. Nu is het een mooie natuurlijke omgeving waar het prachtig recreëren is.”

 

Samenwerking optimaal

Natuurontwikkeling mag je ondertussen wel een specialisme noemen van Ploegam. Roy vertelt: “Het is werk dat goed bij ons past. Wij claimen dat we Nederland mooier maken en met deze projecten maakten we dat wederom waar. Het was een mooi project waarbij we op een prettige, constructieve manier samenwerkten met de opdrachtgever. We begrepen elkaar goed en dat zorgde voor fijne werksfeer in dit mooie gebied.”

Over dit project

Aanvang

2017-09-01

Looptijd

3 maanden

Status

Afgerond

Wij claimen dat we Nederland mooier maken en met dit project maken we het waar.

Roy van Emmerik

Projectcoördinator

Projectbord met natuurfoto, tekst en logo's van meewerkende bedrijven bij Natuurontwikkeling De Bunzing
Kraan aan het werk in het zand bij De Bunzing
Blauwe Ploegam kraan schept zand tijdens werkzaamheden Natuurontwikkeling De Bunzing

Andere projecten

Bekijk alle projecten