LOG Hazelbergsebroek

Opdrachtgever
Gemeente Bernheze
Onze expertises
Infra
Onze werkzaamheden
Wegenbouw

Dankzij de ontsluitingsweg heeft Heeswijk-Dinther nu twee aansluitingen op de N279. De nieuwe weg ligt ter hoogte van bedrijventerrein 'Retsel'.


Op het traject zijn twee rotondes aangelegd. Eén op de Laag-Beugt en één op Laverdonk. In 2017 plaatst Ploegam een windmolen in de vorm van een boom op rotonde Laverdonk. Een primeur in Nederland. De windmolen ziet eruit als een boom met 72 ronddraaiende blaadjes. De boom produceert energie doordat de blaadjes door wind om hun as gaan draaien.


Verbindingsweg

Aanleiding voor dit project is de hoge verkeersintensiteit en verkeerssamenstelling op de Traverse in Heeswijk-Dinther. De Traverse door Heeswijk-Dinther is de oude verbindingsweg tussen Veghel en Den Bosch (dorpenroute) en destijds de enige goede verbinding tussen de provinciale weg N279 en de kom van Heeswijk-Dinther, het LandbouwOntwikkelingsGebied (LOG) Hazelbergsebroek en bedrijventerrein 't Retsel. Verkeer van en naar deze bestemmingen wordt zodoende 'gedwongen' de Traverse te nemen.

                       

Verkeersbrug

Om deze situatie op te lossen, heeft de gemeente Bernheze een ontsluitingsweg aangelegd van de Laag Beugt in Heeswijk – Dinther, via de Boterweg langs de Laverdonk naar de aansluiting op de N279. Ter plaatse van de kruising met de Aa wordt een verkeersbrug aangelegd.


De gemeente Bernheze wil een verkeersbrug met een natuurlijke en landschappelijke uitstraling die past in de nieuwe omgeving van de Aa. De brug dient aan te sluiten op dit streven, minimaal aanwezig te zijn in het landschap en niet als een storend element worden ervaren. De weg glijdt met een flauwe bocht door het landschap. Met een overspanning van minimaal 43 meter kunnen de oevers van de Aa kunnen hierdoor onderdoor lopen.

"Betere ontsluiting en verrijking van de landschappelijke uitstraling!"

Tevreden gebruiker
Deel dit project
Aanvang
september 2015
Looptijd
14 maanden
Omvang
€ 2.985.000
Status
Afgerond

Soortgelijke Projecten

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief