Hoofdinhoud
Bereikbaarheid & Mobiliteit

Lidl Hoensbroek

Opdrachtgever

Expertise

Grondwerk

Waterbouw

Ot Verwijst is als uitvoerder betrokken bij het project. “We zijn gestart met het aanbrengen van een Berliner wand rondom het perceel. Met deze grondkering houden we de bestaande grond van omliggende percelen op hun plek.De Berliner wand bestaat uit palen van 12 meter die we de grond in trillen, met daartussen stelcon platen die in totaal 3 meter hoog zijn. 

Geluidbeperkende maatregelen
Daarnaast heeft Ploegam gezorgd dat de wand geluidsbeperkend is. Door op de Berliner wand een kokoswal aan te brengen en hierop klimplanten te planten. Zo creëren we een groene wand, die bovendien het geluid absorbeert. Wat prettig is voor de aanwonenden, want die ervaren geen hinder van de nieuwe parkeerplaats.”

 

Kort en krachtig

“Vervolgens zijn we gestart met het grondwerk. Het bleek al snel dat de ondergrond te slecht was. De opdrachtgever heeft toen een nieuw ontwerp gemaakt, met als consequentie dat we een fundering van een halve meter aangebracht, die bestaat uit Silec en Hydromix. Op de fundatie hebben we vervolgens asfalt aangebracht voor de rijbaan en zijn stenen en bandjes gaan plaatsen voor de parkeerplaatsen.”

 

Ot gaat verder: “Het was voor mij het eerste project dat ik zelfstandig heb uitgevoerd. Met een kort en krachtige aanpak hebben we binnen zes weken 23 parkeerplaatsen gerealiseerd. De opdrachtgever is tevreden en uiteindelijk doe je het daarvoor.”

Over dit project

Aanvang

2021-09-10

Looptijd

6 maanden

Status

Afgerond

Met een kort en krachtige aanpak hebben we binnen zes weken 23 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Ot Verwijs

Werkvoorbereider

Ploegam machine en medewerkers leggen parkeerplaats aan bij de Lidl in Hoensbroek

Andere projecten

Bekijk alle projecten