Lidl Hoensbroek

Opdrachtgever
Onze expertises
Waterbouw
Grondwerk
Onze werkzaamheden

Lidl Hoensbroek had de behoefte uit te breiden om de groeiende klantenstroom optimaal te blijven bedienen. De winkel werd groter en daarnaast moesten ook 23 nieuwe parkeerplaatsen worden gerealiseerd.  

 

Op het bestaande terrein van de supermarkt is echter geen ruimte om extra parkeerplekken aan te leggen. Daarom koopt Lidl de naastgelegen woning, ten zuiden van de supermarkt. Deze wordt gesloopt en Ploegam maakt op het vrijgekomen perceel 23 nieuwe parkeerplaatsen.

 

Geluidbeperkende maatregelen

Ot Verwijst is als uitvoerder betrokken bij het project. “We zijn gestart met het aanbrengen van een Berliner wand rondom het perceel. Met deze grondkering houden we de bestaande grond van omliggende percelen op hun plek. De Berliner wand bestaat uit palen van 12 meter die we de grond in trillen, met daartussen stelcon platen die in totaal 3 meter hoog zijn. Daarnaast heeft Ploegam gezorgd dat de wand geluidsbeperkend is. Door op de Berliner wand een kokoswal aan te brengen en hierop klimplanten te planten. Zo creëren we een groene wand, die bovendien het geluid absorbeert. Wat prettig is voor de aanwonenden, want die ervaren geen hinder van de nieuwe parkeerplaats.”

 

Kort en krachtig

“Vervolgens zijn we gestart met het grondwerk. Het bleek al snel dat de ondergrond te slecht was. De opdrachtgever heeft toen een nieuw ontwerp gemaakt, met als consequentie dat we een fundering van een halve meter aangebracht, die bestaat uit Silec en Hydromix. Op de fundatie hebben we vervolgens asfalt aangebracht voor de rijbaan en zijn stenen en bandjes gaan plaatsen voor de parkeerplaatsen.”

 

Ot gaat verder: “Het was voor mij het eerste project dat ik zelfstandig heb uitgevoerd. Met een kort en krachtige aanpak hebben we binnen zes weken 23 parkeerplaatsen gerealiseerd. De opdrachtgever is tevreden en uiteindelijk doe je het daarvoor.”

"Met een kort en krachtige aanpak hebben we binnen zes weken 23 parkeerplaatsen gerealiseerd."

Ot Verwijst
Uitvoerder
Aanvang
september 2021
Looptijd
6 maanden
Omvang
n.t.b.
Status
Afgerond
<
>
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief